Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

HOTCA, NEAGU, SITARU & ASOCIAȚII SPARL – continuatoarea Hotca & Asociații SCA
04.01.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept penal, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

HOTCA, NEAGU, SITARU ȘI ASOCIAȚII SPARL, continuatoarea Hotca & Asociații SCA, este o societate de avocatură care activează, în principal, în domeniul Dreptului penal. După 10 ani de activitate derulată și susținută la un nivel profesional ridicat, a atins maturitatea necesară pentru a oferi clienților servicii avocațiale integrate.

Numeroasele recunoașteri profesionale (premii și distincții) venite de-a lungul timpului au răsplătit pe deplin munca echipei ce stă în spatele numelui. Am ajuns aici, foarte probabil, prin devotamentul față de fiecare cauză preluată, indiferent de gradul său de complexitate sau dificultate. Pentru noi, în relația cu partenerii nu există nivele de importanță diferite ale spețelor sau problemelor juridice, deoarece toate sunt tratate la fel, cu același profesionalism.

Filozofia noastră are la bază interesul superior al clientului și determinarea noastră în a îi pune la dispoziție cele mai eficiente servicii juridice, străduindu-ne neîncetat să răspundem prompt nevoilor actuale ale clienților, precum și să le oferim într-un mod susținut avantaje certe în sensul preîntâmpinării riscului unor potențiale pericole ce s-ar putea ivi în activitatea viitoare a clienților noștri.

În decursul timpului am format o echipă multidisciplinară, care a acumulat o vastă experiență, în special, în domeniul dreptului penal, dar și în domeniile conexe, iar astăzi suntem capabili să oferim o paletă largă de servicii juridice la cele mai înalte standarde calitative. Deopotrivă, societatea noastră are avocați colaboratori cu experiență, fiind implicată în mai multe cauze care au depășit limitele dreptului național.

Capacitatea noastră de a menține deplina confidențialitate a cazurilor încredințate iar, la nevoie, experiența în buna gestionare a relației cu mass-media, ne-au conturat profilul unei societăți de avocatură serioase, având un comportament ireproșabil, discret și care urmărește întotdeauna să construiască relații de lungă durată cu partenerii săi.

Un alt avantaj al societății noastre de avocatură constă în aceea că beneficiem de o acoperire geografică ce ne permite să ne ajutăm clienții atunci când aceștia au nevoie de noi. Astfel, de fiecare dată când am fost solicitați am răspuns prompt oricărei provocări.

Echipa noastră este construită în jurul prof. univ. dr. Mihai-Adrian Hotca, teoretician recunoscut în mediul juridic și, totodată, un avocat respectat de către profesioniștii practicieni ai dreptului. Pentru meritele sale deosebite în domeniul teoriei juridice, prof. univ. dr. Mihai-Adrian Hotca i s-a conferit de două ori, în calitate de coautor, respectiv în calitate de unic autor, cu premiul VINTILĂ DONGOROZ, acordat de Uniunea Juriștilor din România, în anii 2012 și 2017.

De asemenea, ca o recunoaștere din partea corpului profesional al avocaților și a comunității juridice, prof. univ. dr. Mihai-Adrian Hotca a fost ales în calitate de consilier al Baroului București (în anii 2015 și 2019) și vicepreședinte al Asociației Române de Științe Penale (2018).

Coordonatorul Departamentului de Drept penal este conf. univ. dr. Norel Neagu, specialist recunoscut de corpul profesional, iar al Departamentului de Drept privat este Alexandru Sitaru, care se bucură de reputație în domeniul practicii avocațiale. Acestora li se alătură un grup robust de avocaţi (Cristina Hotca, Valentin Radu, Alina Tite, Diana Negru, Marius Tite ș.a.).

Deținem în portofoliu atât clienți de anvergură, cât și clienți mai mici. Totodată, pentru experiența noastră în domeniul dreptului penal am fost cooptați de alte societăți de avocatură din România și din străinătate, în scopul de a consilia, asista ori reprezenta clienții acestora în afacerile judiciare având conotație penală.

Activitatea derulată de noi nu s-a mărginit doar la consultanța, asistența sau reprezentarea clienților ce sunt supuși unor anchete în curs ori sunt inculpați în cauze aflate pe rolul instanțelor de judecată, ci, ne-am adaptat la tendințele pieței, iar la cererea unei părți semnificative a clienților noștri, abordăm problemele acestora din perspectiva prevenției. Tocmai de aceea, printre altele, am elaborat și implementat programe de integritate, adaptate nevoilor companiilor și domeniului în care-și desfășoară activitatea, acceptate și apreciate de organisme internaționale.

În același spirit, am desfășurat campanii de informare sau instruire, la nivelul angajaților și managerilor organizațiilor colaboratoare, în care am abordat diferite teme de interes apte să avertizeze asupra potențialelor pericole la care se expune compania și să ajute la atenuarea riscurilor.

În același timp, ne-am concentrat activitatea pe efectuarea unor investigații interne organizaționale cu scopul de a identifica vulnerabilitățile companiilor colaboratoare corelativ cu găsirea soluțiilor optime pentru rezolvarea problemelor sau ieșirea din impas. Cu alte cuvinte, am înțeles că, în anumite cazuri, reușita poate avea și alte soluții în afara parchetului sau a sălii de judecată.

Elementele menționate, fără a fi exhaustive, ne sprijină în afirmația că suntem o echipă ce oferă clienților servicii profesionale eficiente, legale și fiabile pentru gestionarea problemelor extrem de sensibile ale acestora, atât de natură penală, cât și de natură reputațională.

HOTCA, NEAGU, SITARU ȘI ASOCIAȚII SPARL este una dintre puținele societăți de avocatură care are în portofoliu activități care țin de managementul juridic al situațiilor de criză.

În plus, argumentele arătate ne poziționează ca o soluție viabilă, inclusiv atunci când miza juridică este foarte mare, întrucât avem experiența, resursa umană și logistică să facem față unor provocări de cel mai înalt nivel.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti