« Newsletter
Flux noutăţi
SelectedVideoArticole autoriJurisprudenţăNoutăţi legislativeAnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

HG nr. 1125/2020 pentru completarea art. 4 din HG nr. 888/2018. Prorogarea termenului privind acordarea distincțiilor naționale
04.01.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 1326 din 31 decembrie 2020 a fost publicată Hotărârea nr. 1125/2020 pentru completarea art. 4 din Hotărârea Guvernului nr. 888/2018 privind aprobarea descrierii distincțiilor naționale, procedurile de înaintare a propunerilor, criteriile de acordare a distincțiilor, precum și cazurile de retragere.

Potrivit HG nr. 888/2018, Medalia Comemorativă „Centenarul Războiului pentru Întregirea Neamului” şi Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri” se conferă, prin decret, de către Președintele României, la propunerea motivată a președinților celor două Camere ale Parlamentului, a prim-ministrului, a președintelui Academiei Române sau a Departamentului cultură, culte și Centenar din cadrul Administrației Prezidențiale.

Astfel, propunerile pentru acordarea distincțiilor naționale trebuie să fie temeinic motivate, iar sinteza acestei motivații se înscrie în brevetul de conferire a distincției. Propunerile se transmit autorităților care acordă distincțiile naționale, cu cel puțin 30 de zile înainte de data anunțată pentru conferirea acestora. Propunerile se vor adresa Președintelui României, împreună cu un dosar care să cuprindă datele de identificare a persoanei/instituției propuse spre decorare și motivarea propunerii.

Prin HG nr. 1125/2020, termenul maxim pentru acordarea acestor distincții naționale se prelungește până la sfârșitul anului 2021.

Pentru persoanele fizice, în propunere se vor menționa: numele și prenumele, cu inițiala tatălui, cetățenia, denumirea distincției naționale care se propune, precum și motivația propunerii.

Pentru persoanele juridice, instituțiile publice, organizațiile neguvernamentale, autoritățile administrației publice locale și unitățile administrativ-teritoriale, se vor menționa: denumirea, țara, denumirea distincției naționale care se propune, precum și motivația propunerii.

Brevetul ce va fi acordat reprezintă documentul oficial prin care se atestă conferirea distincției naționale.

Prezenta hotărâre a intrat în vigoare la 31 decembrie 2020.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.