
Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că, în cazul în care partea a solicitat prin cererea de apel trimiterea cauzei spre rejudecare, iar ulterior, în cadrul dezbaterilor care au precedat pronunțarea deciziei, a formulat o nouă cerere, de evocare a fondului de către această instanță, instanța de apel, constatând că în mod greşit prima instanţă a soluţionat procesul fără a intra în judecata fondului, ca efect al admiterii greșite a excepției procesuale a lipsei calității de reprezentant, avea obligaţia de a trimite cauza spre rejudecare aceleiași instanțe sau unei instanţe egale în grad, astfel cum dispun prevederile art. 480 alin. 3 teza a II-a C. proc. civ. Așadar, procedând la amânarea cauzei pentru evocarea fondului după anularea sentinţei apelate, instanța de apel a încălcat normele de procedură sancţionate cu nulitatea, fiind incident motivul de recurs prevăzut de art. 488 alin. 1 pct. 5 C. proc. civ. (Decizia nr. 1365 din 15 iulie 2020, pronunțată de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție)
Aflaţi mai mult despre C. proc. civ., evocarea fondului în apel, Inalta Curte de Casatie si Justitie, trimiterea cauzei spre rejudecareJURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.
Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.