« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

PBC Attorneys-at-Law reușește recuperarea a 30 de milioane de lei pentru un important jucător din IT, într-un litigiu între profesioniști
06.01.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Echipa PBC Attorneys-at-Law a reprezentat cu succes o importantă companie din domeniul IT, activă la nivel internațional, ce oferă soluții de arhivare electronică, managementul informațiilor și cloud, într-un litigiu între profesioniști, având ca obiect recuperarea unei sume de bani de peste 30.000.000 lei. 

Avocații PBC Attorneys-at-Law au obținut obligarea Liderului Asocierii, din care făcea parte societatea reprezentată, la plata sumei de peste 30.000.000 lei debit principal, clauză penală și penalități, reprezentând contravaloarea echipamentelor hardware si software livrate, respectiv a serviciilor de scanare, indexare și training, prestate și neachitate, precum și a prejudiciilor astfel cauzate.

Instanța a constatat că toate aceste servicii au fost prestate în mod conform, în cadrul asocierii, având ca rezultat implementarea unui proiect finanțat din fonduri europene.

Câștigarea litigiului a implicat dovedirea executării conforme și la timp a tuturor obligațiilor contractuale asumate de client, inclusiv a obligației de scanare și indexare a unor documente, de ordinul milioanelor de pagini, în mai multe locații, corelativ cu refuzul nejustificat al Liderului asocierii de a proceda la achitarea sumelor datorate.

Prin hotărârea pronunțată în decembrie 2020, Înalta Curte de Casație și Justiție a validat raționamentul instanțelor de fond și apel și a respins recursul formulat de Liderul Asocierii, soluția pronunțată de prima instanță rămânând definitivă.

Litigiul a fost condus de o echipă de avocați formată din Traian BRICIU – Partener Fondator, Adriana CRAI– Managing Partner și Laura PRODEA – Associate.

Despre PBC Attorneys-at-Law

Atât în sala de consiliu cât și în cea de judecată, avocații PBC Attorneys-at-Law găsesc cele mai bune soluții legale pentru a transforma orice criză într-o oportunitate și orice oportunitate într-un succes. Prin integrarea domeniilor sale de practică și angajarea avocaților cu expertiză și cunoștințe complexe, firma de avocatură PBC Attorneys-at-Law oferă o abordare multidisciplinară clienților care se confruntă cu provocări sau oportunități de natură juridică.

Partenerii fondatori – Paul POP, Traian BRICIU și Adriana CRAI – au 25 de ani de experiență în cazurile mari de soluționare a litigiilor, precum și în real-estate, fuziuni și achiziții, achiziții publice, fiscalitate, drept comercial, proprietate intelectuală și dreptul muncii. Recunoscuți pentru palmaresul lor de succes, dar și pentru pozițiile academice și implicarea în conducerea și dezvoltarea profesiei, aceștia sunt profund implicați în problemele clienților, folosindu-și cunoștințele valoroase pentru succesul fiecărui caz, proces sau proiect în parte.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.