Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Suceava. Măsura preventivă luată împotriva inculpatului cu domiciliul în străinătate şi reşedinţa în România trebuie să indice expres teritoriul ţării în care se aplică
06.01.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept penal, Jurisprudență, Jurisprudență Curți de Apel, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Suceava a statuat că, în situaţia în care inculpatul are domiciliul în străinătate şi reşedinţa în România, măsura preventivă luată împotriva acestuia trebuie să menţioneze obligatoriu teritoriul ţării în care este aplicabilă, pentru ca organul de supraveghere să poată verifica ducerea la îndeplinire de către inculpat a obligațiilor stabilite în sarcina sa. În cauză, împotriva inculpatului cetățean olandez, cu domiciliul în Olanda şi reședința temporară în România, a fost luată măsura preventivă a controlului judiciar, cu obligația informării de îndată a organului competent în cazul schimbării locuinței, însă fără a se preciza, în mod concret, la care locuinţă se face referire. Curtea de Apel Suceava a admis contestaţia formulată în această privinţă şi a dispus completarea obligației instituite în sarcina inculpatului, în sensul că obligaţia de informare are în vedere schimbarea locuinţei de pe teritoriul României. (Decizia penală nr. 144/2020 din 31 decembrie 2020 pronunţată de Curtea de Apel Suceava, Secţia penală şi pentru cauze cu minori)

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti