« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Craiova. Stabilirea instanței competente trebuie să pornească de la determinarea naturii actului atacat și a organului emitent
07.01.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Curtea de Apel Craiova a statuat că, pentru stabilirea instanţei competente, trebuie avute în vedere natura actului atacat și a organului emitent, atâta vreme cât nu există dispoziţii speciale derogatorii în materie. În speţă, fiind învestită cu soluţionarea unui conflict negativ de competenţă (materială), Curtea de Apel Craiova a stabilit că atacarea hotărârii de retragere a atestatului de asistent maternal profesionist, emisă de Comisia Județeană pentru protecția Copilului, este de competenţa tribunalelor, secţiile de contencios administrativ şi fiscal. Pentru a ajunge la această concluzie, Curtea a reţinut că aceste tipuri de litigii nu au fost exceptate în mod expres de la competența instanței de contencios administrativ, nici de Legea nr. 272/2004, nici de HG nr. 502/2017, care privesc măsurile de protecție specială a copilului. În aceste condiţii, este imperios ca determinarea instanţei competente să se realizeze pe baza dreptului comun, în speţă, contenciosul administrativ. (Sentinţa civilă nr. 1/2021 din 5 ianuarie 2021 pronunţată de Curtea de Apel Craiova, Secția I Civilă)

 
Secţiuni: C. administrativ, Jurisprudență, Jurisprudență Curți de Apel, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD