« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Regulament UE. Întocmirea atestatelor de origine pe baza declarațiilor furnizorului pentru exporturile preferențiale către Regatul Unit pe parcursul unei perioade tranzitorii
07.01.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. 446 din 31 decembrie 2020 a fost publicat Regulamentul de punere în aplicare nr. 2254/2020 privind întocmirea de atestate de origine pe baza declarațiilor furnizorului pentru exporturile preferențiale către Regatul Unit pe parcursul unei perioade tranzitorii.

În pofida art. 61-62 din Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2015/2447, în scopul aplicării Acordului comercial și de cooperare dintre Uniunea Europeană și Comunitatea Europeană a Energiei Atomice, pe de o parte, și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, pe de altă parte, un exportator poate întocmi, până la 31 decembrie 2021, atestate de origine pentru exporturile către Regatul Unit pe baza declarațiilor furnizorului care pot fi oferite de furnizor ulterior, cu condiția ca exportatorul să se afle în posesia declarațiilor furnizorului până la 1 ianuarie 2022.

În cazul în care exportatorul nu se află în posesia respectivelor declarații ale furnizorului până la acea dată, exportatorul informează importatorul cel târziu la 31 ianuarie 2022.

Prezentul regulament intră în vigoare la 1 ianuarie 2021, este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.

 
Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Transporturi | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD