« Newsletter
Flux noutăţi
SelectedVideoArticole autoriJurisprudenţăNoutăţi legislativeAnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Metodologia de înregistrare a rezultatelor activităților de cercetare-dezvoltare
08.01.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 13 din 7 decembrie 2021 a fost publicată Metodologia de înregistrare a rezultatelor activităților de cercetare-dezvoltare, din 16.12.2020.

Înregistrarea și valorificarea rezultatelor activităților de cercetare-dezvoltare se realizează în conformitate cu prevederile OG nr. 57/2002 privind cercetarea științifică și dezvoltarea tehnologică.

Prin rezultatele activităților de cercetare-dezvoltare obținute în baza unui contract finanțat din fonduri publice se înțelege:
– documentații, studii, lucrări, planuri, scheme și altele asemenea;
– brevete de invenție, certificate de înregistrare a desenelor și modelelor industriale și altele asemenea;
– tehnologii, procedee, produse informatice, rețete, formule, metode și altele asemenea;
– obiecte fizice și produse realizate în cadrul derulării contractului respectiv;
– colecții și baze de date conținând înregistrări analogice sau digitale, izvoare istorice, eșantioane, specimene, fotografii, observații, roci, fosile și altele asemenea, împreună cu informațiile necesare arhivării, regăsirii și precizării contextului în care au fost obținute;
– creații biologice noi în domeniul producției vegetale și producției animale – soiuri, hibrizi, linii, populații, cu performanțe superioare și rezistente la condițiile climatice și la boli, verigi tehnologice.

Procedura:
– toate rezultatele cercetării se înregistrează într-un registru de evidență a rezultatelor activităților de cercetare-dezvoltare, special constituit, conform modelului prevăzut în anexa nr. 1 la ordin.
– pentru fiecare rezultat al unui proiect de cercetare-dezvoltare se întocmește, în termen de 30 de zile de la aprobarea raportului final de activitate, Fișa de evidență a rezultatelor activităților de cercetare-dezvoltare, conform modelului prevăzut în anexa nr. 1 la ordin.
– pentru fiecare rezultat valorificat al unui proiect de cercetare-dezvoltare se completează secțiunea dedicată în termen de 10 zile de la data finalizării activităților de valorificare și se actualizează pentru fiecare activitate de valorificare.
– fișa se completează în sistem electronic, pe platforma BrainMap, în cadrul unei secțiuni dedicate, prin utilizarea unui sistem informatic specializat pentru înregistrarea și evidența rezultatelor activităților de cercetare-dezvoltare.
– accesarea sistemului informatic se va face cu respectarea drepturilor de acces și a instrucțiunilor de completare ale platformei BrainMap.
– introducerea datelor se realizează de către directorul de proiect sau managerul de inovare/directorul entității de inovare și transfer tehnologic al persoanei juridice executante.

Registrul se păstrează în format electronic și cuprinde totalitatea fișelor de evidență a rezultatelor arhivate și indexate corespunzător, fiind disponibil în vederea vizualizării pe pagina web a persoanei juridice executante.

Persoana juridică executantă are obligația să elaboreze norme și proceduri interne în vederea valorificării rezultatelor cercetării cu privire la:
– aprobarea constituirii comisiilor de evaluare a rezultatelor cercetării, în vederea valorificării acestora;
– aprobarea unor proceduri specifice de evaluare.

Persoana juridică executantă poate dispune și alte măsuri în vederea valorificării rezultatelor cercetării, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

Direcția infrastructuri de cercetare din cadrul Ministerului Educației și Cercetării poate verifica existența registrului la nivelul persoanei juridice executante și modul de înregistrare a rezultatelor cercetării, precum și respectarea reglementărilor în vigoare privind valorificarea acestora.

Prezenta metodologie intră în vigoare la 7 aprilie 2021.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.