« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 

CNA. Desfășurarea campaniei de informare și comunicare privind vaccinarea împotriva COVID-19
08.01.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Marți, 22 decembrie 2020, Consiliul Naţional al Audiovizualului a dat publicității instrucțiunea nr. 5 referitoare la desfășurarea în audiovizual a campaniei de informare și comunicare privind vaccinarea împotriva COVID-19 în România:

Art. 1 – (1) Pe durata campaniei de informare şi comunicare referitoare la vaccinarea  împotriva COVID-19, furnizorii de servicii media audiovizuale au obligația ca în cadrul emisiunilor informative şi de dezbatere în care se abordează subiectul privind vaccinarea împotriva COVID-19, să asigure respectarea obligațiilor legale privind informarea corectă a publicului, respectiv:

a) rigoare şi acurateţe în prezentarea şi dezbaterea subiectului privind vaccinarea împotriva COVID-19, comunicarea clară a beneficiilor, riscurilor şi a importanţei campaniei de vaccinare;

b) difuzarea de informații preluate din surse oficiale și surse de încredere, naționale și  internaționale, astfel încât serviciile media audiovizuale să poată contribui la combaterea  contaminării publicului cu fake news apărute pe rețelele de socializare; verificarea oricăror  informații legate, direct sau indirect, de subiectul privind vaccinarea împotriva COVID-19;

c) respectarea regulilor deontologice și acordarea unei atenții speciale fiecărui mesaj diseminat, astfel încât să nu fie stimulată latura emoțională, panica și nesiguranță în rândul cetățenilor.

(2) În scopul punerii în aplicare a dispoziţiilor alin. (1), furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia de a lua măsurile redacționale și editoriale necesare, astfel încât să asigure îndeplinirea obligaţiilor prevăzute în Decizia C.N.A. nr. 220/2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, cu modificările și completările ulterioare.

Art. 2 – (1) Consiliul Naţional al Audiovizualului solicită radiodifuzorilor să difuzeze, în regim de interes public, spoturile audio-video aferente campaniei de informare şi comunicare referitoare la vaccinarea împotriva COVID-19, care vor fi elaborate şi solicitate de autorităţile publice implicate în strategie, în temeiul dispoziţiilor capitolului IX „Strategia de comunicare” din Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 în România, aprobată prin H.G. nr. 1031/2020.

(2) Spoturile audio-video se difuzează în cadrul fiecărui grupaj publicitar, în regim de campanie de interes public; pentru fiecare spot audio-video, perioadele de difuzare și aria de acoperire, respectiv difuzarea spotului în cadrul serviciilor de programe de televiziune și de radiodifuziune, naţionale, regionale şi/sau locale, după caz, vor fi stabilite de către autoritățile responsabile cu strategia de comunicare, având în vedere etapele procesului de vaccinare.

(3) Precizăm că, potrivit art. 6 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările și completările ulterioare, decizia editorială de difuzare aparţine exclusiv radiodifuzorului.

:: Instrucțiunea

Cuvinte cheie: ,
Secţiuni: Covid 19 Legal React, Dreptul sanatatii, Media & Publicitate, _CONTENT | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD