Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
Banner BA-01
Banner BA-02
Dreptul Uniunii Europene Sistemul judiciar Universitaria

[Cum a fost] Studenţi și auditori de justiție vizitează CSM cu prilejul Zilei Europene a Justiţiei Civile

25 octombrie 2023 | JURIDICE.ro

Miercuri, 25 octombrie 2023, la eveniment au participat, pe parcursul zilei, mai mult de 100 de studenți, auditori de justiție și cadre universitare, din cadrul Institutului Național al Magistraturii și al facultăților de drept din București, respectiv Universitatea Titu Maiorescu, Universitatea Nicolae Titulescu, Universitatea Dimitrie Cantemir, Universitatea Ecologică și Universitatea Româno- Americană, potrivit unui comunicat.

Evenimentul a fost deschis de către jud. Daniel Grădinaru, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, care a întâmpinat grupurile de studenți și le-a prezentat reperele esențiale din activitatea Consiliului.

În cadrul discuțiilor interactive, desfășurate în centrul de presă al Consiliului Superior al Magistraturii, jud. Andreea Uzlău, Secretarul General al Consiliului, jud. Daniela-Ioana Stăncioi, purtătorul de cuvânt al instituției, jud. Roxana Chiuariu, directorul DAERIP și proc. Radu Călin, șeful serviciului de relații cu publicul, au prezentat tinerilor studenți și auditori de justiție rolul, structura și atribuțiile Consiliului, organizarea sistemului judiciar, modalitățile de admitere în magistratură, distincțiile dintre profilul de judecător și cel de procuror, răspunderea disciplinară a magistraților, precum și aspecte din experiența profesională a acestora.

La finalul evenimentului, participanții au primit broșuri și ghiduri realizate de Consiliul Superior al Magistraturii, ce cuprind informații referitoare la diverse aspecte privind organizarea sistemului judiciar și a Consiliului, care au fost pe larg analizate și în cadrul discuțiilor purtate pe parcursul agendei derulate.

Ziua Europeană a Justiției a fost organizată la nivelul tuturor instanțelor și parchetelor din țară, Consiliul Superior al Magistraturii fiind instituția care a coordonat și a publicat pe site, până la data prezentei, comunicatele emise și înaintate Consiliului ca urmare a celebrării evenimentului.

***

Cu ocazia Zilei Europene a Justiţiei Civile, celebrată pe tot cuprinsul Europei la data de 25 octombrie a fiecărui an, Consiliul Superior al Magistraturii, instanţele de judecată şi parchetele de pe lângă acestea organizează mai multe activități ce au ca scop apropierea justiției de cetăţeni, în vederea unei mai bune informări cu privire la drepturile acestora şi modalitatea de funcționare a sistemului judiciar, potrivit unui comunicat.

În cadrul acestor evenimente, în data de 25 octombrie 2023, la sediul din Bucureşti, Calea Plevnei nr. 141B, sector 6, Consiliul Superior al Magistraturii a invitat grupuri de studenţi din cadrul facultăţilor de drept din Bucureşti și de auditori de justiție din cadrul Institutului Național al Magistraturii, pentru a le fi prezentată organizarea sistemului judiciar, precum și modul funcționare al justiției ca serviciu public şi al Consiliului.

La aceeași dată, cetățenii interesați sunt așteptați să participe la evenimentele organizate de instanțele judecătorești şi parchetele din întreaga țară cu ocazia Zilei Europene a Justiţiei Civile, care sunt anunțate pe paginile web ale fiecărei instituții.

Ziua Europeană a Justiţiei Civile este sărbătorită începând cu anul 2003 la iniţiativa comună a Consiliului Europei şi a Comisiei Europene şi este destinată cetăţenilor, studenţilor şi persoanelor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul justiţiei, scopul evenimentelor derulate fiind de a aduce justiţia în atenţia acestora şi de a reaminti că sistemul judiciar își desfășoară activitatea în slujba cetăţenilor.

Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership  
 

© 2003-2024 JURIDICE.ro
Despre noi  Website map  Servicii  Contact
Privacy  Politica  Utilizare  Publicare  Parteneri