« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

Curtea de Apel Oradea. Procedura prealabilă în litigiile privind funcţionarii publici
11.01.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Curtea de Apel Oradea a stabilit că admisibilitatea acţiunilor privind obligarea angajatorului la plata unor drepturi salariale neacordate, emiterea un act administrativ sau act adițional la contractul individual de muncă ori comunicarea acelui act angajaților nu este condiţionată de îndeplinirea procedurii prealabile. În cauză, Curtea a apreciat că personalul contractual și personalul asimilat acestuia se vor adresa instanței de dreptul muncii, iar funcționarii publici se vor adresa instanței de contencios administrativ. În consecinţă, sunt scutite de la parcurgerea procedurii administrative acţiunile privind plata salariilor, sporurilor, compensațiilor sau ajutoarelor, precum şi eventualele solicitări de acordare retroactivă a oricăror drepturi salariale. (Decizia nr. 945/2020 din 18 decembrie 2020, pronunţată de Curtea de Apel Oradea, Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ și fiscal)

 
Secţiuni: Dreptul muncii, Jurisprudență, Jurisprudență Curți de Apel, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD