« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 

ÎCCJ. Soluționarea cererii de recuzare prin încheiere separată sau nu?
28.09.2021 | Alina MATEI

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Alina Matei

Alina Matei

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că în cazul în care instanţa nu s-a pronunţat printr-o încheiere separată pe o a doua cerere de recuzare formulată de parte, ci, prin încheierea pronunţată, în temeiul şi cu respectarea dispoziţiilor art. 47 alin. 3 şi 4 C. proc. civ., a constatat în şedinţă publică inadmisibilitatea cererii de recuzare şi a păşit ulterior la soluţionarea cauzei, nu sunt încălcate dispoziţiile art. 51 alin. 5 C. proc. civ., dispoziţia de constatare a inadmisibilităţii făcând de prisos pronunţarea unei încheieri separate, nefiind produsă părții nicio vătămare care să atragă incidenţa motivului de casare prevăzut de art. 488 alin. (1) pct. 5 C. proc. civ. (Decizia nr. 1376 din 15 iulie 2020, pronunțată de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Av. Alina MateiSĂVESCU & ASOCIAȚII

 
Secţiuni: JURIDICE.ro, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Note de studiu, Procedură civilă, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD