Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Twitter a suspendat definitiv contul @realDonaldTrump. UPDATE: Facebook a restricționat accesul lui Donald Trump. UPDATE: Angela Merkel consideră problematică închiderea contului. UPDATE: YouTube a suspendat canalul lui Donald Trump. UPDATE: Věra Jourová solicită reglementări mai stricte în domeniul tehnologiei informaţionale. UPDATE: YouTube prelungește interdicția cu încă șapte zile. UPDATE: Politica Twitter nu permite revenirea persoanelor blocate. UPDATE: Consiliul de Supraveghere al Facebook menține decizia. UPDATE: Facebook menține blocarea timp doi ani
08.06.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Cyberlaw, VIDEO
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 4 iunie 2021, Facebook a informat că Donald Trump a fost suspendat de pe rețeaua de socializare pentru o perioadă de doi ani, începând cu data suspendării inițiale pe 7 ianuarie 2021, potrivit fb.com.

***

Miercuri, 5 mai 2021, Consiliul de Supraveghere al Facebook a decis să menţină decizia de a-i interzice fostului preşedinte american Donald Trump să posteze mesaje pe pagina sa de Facebook şi pe contul său de Instagram, potrivit unui oversightboard.com.

Cu toate acestea, Facebook nu ar fi trebuit să impună o suspendare pe termen nedeterminat. Printre pedepsele normale ale Facebook se numără eliminarea conținutului care încalcă legea, impunerea unei perioade de suspendare în timp sau dezactivarea permanentă a paginii și contului.

Consiliul de Supraveghere insistă ca Facebook să analizeze această chestiune pentru a stabili și a justifica un răspuns proporțional care să fie conform cu normele aplicate altor utilizatori ai platformei sale.

În acest context, Facebook trebuie să finalizeze examinarea acestei chestiuni în termen de șase luni de la data prezentei decizii.

Consiliul de Supraveghere a făcut recomandări pentru ca Facebook să implementeze politici clare, necesare și proporționale care să promoveze siguranța publică și să respecte libertatea de expresie.

***

Miercuri, 10 februarie 2021, Twitter a anunţat că intenţionează să menţină permanent blocarea contului de Twitter a lui Donald Trump, potrivit fortune.com.

Ned Segal, director financiar Twitter: „Conform modului în care funcţionează politicile noastre, atunci când eşti eliminat de pe platformă, eşti eliminat indiferent dacă eşti comentator, director financiar, fost sau actual oficial.

Politicile noastre sunt menite să asigure că oamenii nu instigă la violenţă, iar dacă cineva face acest lucru, va trebui să îl eliminăm din platformă; politicile noastre nu permit revenirea acestor persoane.”

***

Marți, 19 ianuarie 2021, YouTube a declarat că va prelungi interdicția lui Donald Trump de a încărca videoclipuri sau transmisii în direct pe canalul său de YouTube timp cu cel puţin încă şapte zile, potrivit reuters.com.

***

Miercuri, 13 ianuarie 2021, Věra Jourová, vicepreşedinte al Comisiei Europene pentru Valori şi Transparenţă, a criticat blocarea conturilor preşedintelui în funcţie al SUA, Donald Trump, pe reţele de socializare online, cerând reglementări mai stricte în domeniul tehnologiei informaţionale, potrivit politico.eu.

Věra Jourová: „Deşi cred că instigările iresponsabile la violenţă ale preşedintelui Trump necesită măsuri, este clar că nu putem continua în acest mod. Faptul că marile grupuri online pot reduce la tăcere un preşedinte al SUA în funcţie pe baza unor criterii neclare şi fără supervizare poate fi periculos pentru libertatea de exprimare.

Sunt necesare reglementări mai stricte, obligaţii cu caracter mai puternic şi o responsabilitate mai mare pentru companiile digitale.

Ceea ce sa întâmplat în SUA are seminţe şi în Europa. Acesta poate fi reparat doar dacă încrederea este restabilită în știință, guverne și societate. Faptele aparțin tuturor, opinia aparține unui individ. Distincţia aceasta a fost deteriorată.

Noi, susținătorii democrației, am fost vinovați de neglijență și credință naivă democrația împreună cu valorile și libertățile sale se vor apăra. Democrația este fragilă, predispusă la atacuri din interior și din exterior.

***

Miercuri, 13 ianuarie 2021, YouTube a anunțat că a suspendat canalul lui Donald Trump pentru că a încălcat politica platformei prin incitare la violență.

Canalul nu poate încărca noi clipuri video nici transmite live pentru cel puțin șapte zile, perioadă ce poate fi extinsă.

***

Luni, 11 ianuarie 2021, Steffen Seibert, principalul purtător de cuvânt al cancelarului german, a informat că Angela Merkel are rezerve cu privire la modul în care a fost suspendat contul lui Donald Trump, preşedintele SUA în exerciţiu, pe platforma Twitter, adăugând că parlamentarii, nu companiile private, trebuie să decidă cu privire la orice restricție necesară liberei exprimări, potrivit reuters.com.

Steffen Seibert: „Dreptul la libertatea de opinie este de importanță fundamentală. Dat fiind acest lucru, cancelarul consideră că este problematic faptul că președintelui i-au fost suspendate conturile permanent.”

Acesta a adăugat că practica Twitter de a adăuga note pe tweet-urile inexacte ale lui Donald Trump a fost adecvată, întrucât platforma poartă responsabilitatea de a asigura faptul că dialogul public nu este otrăvit de ură, minciuni sau incitare.

***

Vineri, 8 ianuarie 2021, Twitter a informat că, du o revizuire atentă a tweet-urilor recente din contul @realDonaldTrump și a contextului din jurul acestora în special modul în care acestea sunt primite și interpretate pe și în afara Twitter a suspendat definitiv contul din cauza riscului unei noi instigări la violență, potrivit blog.twitter.com.

***

Joi, 7 ianuarie 2021, Facebook a informat că a restricționat accesul lui Donald Trump la contul de Facebook si Instagram, potrivit nytimes.com.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti