« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

Curtea de Apel Oradea. Despăgubiri acordate în temeiul accesiunii imobiliare artificiale
12.01.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Curtea de Apel Oradea a stabilit că, atunci când titularul de bună-credinţă al unui drept de proprietate se află în imposibilitate de a-și exercita prerogativele ce decurg din dreptul său, acesta va fi îndrituit la plata echivalentului bănesc al respectivului bun. În speţă, reclamantul a fost obligat, printr-o hotărâre definitivă separată, să-și ridice construcţia de pe terenul pârâtului, motiv pentru care, prin prezenta acţiune, a solicitat acordarea unor despăgubiri la valoarea de cost a construcţiei sale. Contrar primei instanţe, care a apreciat că reclamantul nu mai are dreptul la despăgubiri, Curtea de Apel Oradea reţinut că pârâtul a înţeles, în cele din urmă, să păstreze construcţia pe terenul său, manifestare de voință care echivalează cu însuşirea construcţiei şi operarea unei accesiuni. Prin urmare, dispozițiile în materia accesiunii imobiliare artificiale vor fi pe deplin aplicabile, iar proprietarul construcţiei va avea dreptul la despăgubiri stabilite la o valoare justă. (Decizia civilă nr. 1266/2020 din 10 decembrie 2020, pronunţată de Curtea de Apel Oradea, Secţia I Civilă)

 
Secţiuni: Drept civil, Jurisprudență, Jurisprudență Curți de Apel, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD