Secţiuni » Top Legal
Top Legal
Publicare
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Comunicare profesională Insolvență SELECTED Top Legal

CITR asigură continuitatea activității Fabricii de Cultură din Sibiu prin vânzarea spațiului către Primăria Sibiu

25 octombrie 2023 | JURIDICE.ro

• Valoarea totală a bunurilor cumpărate de Primăria Sibiu prin licitație publică este de 5,29 milioane de Euro
• Spectacolul Faust, vizionat de zeci de mii de oameni în Fabrica de Cultură Sibiu, parte a Teatrului Național Radu Stanca, are premisele pentru a continua să atragă publicul pasionat de artă
• Spațiul valorificat include un teren intravilan de 34.000 de metri pătrați și construcții cu o suprafață totală de 6.776 metri pătrați

CITR, liderul pieței de insolvență și restructurare din România, susține peisajul cultural autohton și asigură continuitatea activității Fabricii de Cultură din Sibiu, deținută de Construcții S.A., aflată în reorganizare, printr-o procedură de vânzare de succes, către Primăria Sibiu, pentru suma de 5,29 milioane euro.

Încheiem cu succes un proiect de salvare a unui spațiu cu puternice influențe în peisajul cultural, recunoscut la nivel internațional. Discutăm despre un loc ce găzduiește spectacole faimoase, inclusiv Faust, de referință pentru Teatrul Național Radu Stanca din Sibiu. Ne bucurăm că am reușit să menținem acest obiectiv în circuitul cultural, cu sprijinul reprezentanților Construcții SA, și suntem convinși că noul proprietar – Primăria Sibiu, împreună cu Teatrul Național Radu Stanca vor face ca proiectul deja consacrat „Fabrica de Cultură” să treacă la o etapă superioară”, a declarat Călin Părău, Head of Commercial, CITR.

Fabrica de Cultură este o zonă din Baza de Producție a Construcții S.A., rezultată din optimizarea spațiilor alocate atelierelor de prefabricate mari, preparare betoane, prefabricate mici, confecții, oțel-beton, reparații auto-utilaje, reabilitare clădiri. Prin relocarea acestor ateliere în alte zone ale Bazei, au rezultat spațiile și terenurile pe care a apărut Fabrica de Cultură.

Activul include un teren intravilan de 34.000 de metri pătrați și construcții cu o suprafață totală de 6.776 metri pătrați.

„Un activ care pentru o companie în insolvență nu mai este esențial pentru continuarea activității este în continuare vital pentru peisajul cultural al Sibiului. Spațiul dobândește de acum o nouă utilitate și asigură o continuitate culturală pe termen lung. În același timp, generează o sumă însemnată pentru acoperirea datoriilor pe care compania le înregistra la momentul intrării în insolvență. Vânzarea în valoare de 5.29 milioane de euro plus TVA a fost realizată la 100% din valoarea de piață a activului, determinată de evaluatorul desemnat în procedură”, a adăugat Raluca Ciortea, Project Manager în cadrul CITR.

Fabrica de Cultură este situată în zona periferică a orașului Sibiu, pe strada Triajului nr. 1, județul Sibiu, cunoscută drept zona industrială est. Zona a cunoscut o dezvoltare continuă, orientată, în special, spre sectorul industrial, iar în ultimul timp, beneficiază și de o conversie spre rezidential. Accesul auto este facil, pe o stradă asfaltată, iar amplasamentul include terenul, alături de construcții de tip industrial și bunuri mobile sau echipamente încorporate.

Valoarea totală a bunurilor propuse spre valorificare este de 5,29 milioane de Euro , iar evaluarea bunurilor propuse a fi valorificate a fost efectuată de către ETOS Business Valuation & Advisory, Evaluator autorizat – membru corporativ A.N.E.V.A.R., în colaborare cu Alin Tiberiu Vulea – membru titular A.N.E.V.A.R., specializat în evaluarea proprietăților imobiliare, bunurilor mobile și întreprinderilor.

 

Despre CITR

CITR este liderul pieței de insolvență și restructurare din România încă din 2008. Cu o experiență de peste 22 de ani pe piața insolvenței și restructurării și aproximativ 1100 de proiecte gestionate de-al lungul timpului, CITR distribuie anual peste 100 de milioane de euro creditorilor, în misiunea sa de a salva valoarea din companiile românești de impact.

CITR este o companie Impetum Group, primul grup românesc dedicat misiunii de a maximiza valoarea de business din oricare etapă din viața unei companii, cu scopul de a crea un impact pozitiv în economie.

:: English version

Citeşte mai mult despre , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership