« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Curtea de Apel Bucureşti. Valoarea probatorie a declaraţiei date de martor în cursul urmăririi penale
13.01.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Curtea de Apel Bucureşti a statuat că declaraţia dată de un martor în cursul urmăririi penale poate fi folosită de instanţa de judecată dacă acuzatul a avut ocazia adecvată și corespunzătoare de a contesta declarația, fie când aceasta a fost dată, fie mai târziu. Totuşi, această derogare este aplicabilă numai în măsura în care aceste declarații nu reprezintă proba pe care condamnarea s-ar baza în mod exclusiv sau decisiv, în caz contrar fiind încălcat dreptul la apărare al inculpatului. În cauză, Curtea a admis apelul inculpatului şi a desfiinţat hotărârea de condamnare a primei instanţe, după ce a constatat că declaraţia martorului interogat de parchet în absența inculpatului şi a avocatului său a reprezentat singura probă directă care a stat la baza pronunţării acesteia. (Hotărârea nr. 1/2021 din 11 ianuarie 2021, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a II-a penală)

 
Secţiuni: Drept penal, Jurisprudență, Jurisprudență Curți de Apel, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD