Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

MUSAT & ASOCIAȚII cooptează 3 noi parteneri equity și promovează alți 7 în poziții de senioritate în firmă
13.01.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Achiziții publice, Content, Dreptul muncii, Fuziuni și achiziții, Health & Pharma (Dreptul sănătății), Infrastructură, Insolvență, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Casa de avocatura MUSAT & ASOCIATII anunta cooptarea a 3 noi parteneri equity din randurile elitei panelului propriu de avocati, precum si promovarea altor 7 avocati in pozitii de senioritate aferente practicilor de Litigii si Arbitraj, Restructurare si Insolvents, Fuziuni si Achizitii, Sanatate si Domeniul Farmaceutic, Infrastructura si Achizitii Publice si Dreptul Muncii.

Gheorghe Musat, Managing Partner: „Calitatea parteneriatului unei firme nu a fost niciodata mai importanta. Rolul partenerilor, în special al partenerilor equity, este esential în consolidarea standardelor firmei, dar si pentru cresterea calitatii prestatiei avocatiale pentru clienti. Prin recunoasterea performantei colegilor nostri, firma continua strategia de consolidare a practicilor sale ce au contribuit semnificativ la succesul MUSAT & ASOCIATII într-o perioada plina de provocari.”

Cosmin Libotean este un experimentat profesionist al dreptului, cu o excelenta reputatie si experienta de peste 15 ani în litigii comerciale si contencios administrativ, dar si in solutionarea unor complexe dispute in materia achizitiilor publice. Cooptarea lui Cosmin in randul parteneriatului equity al firmei vine ca o recunoastere a succesului sau profesional in reprezentarea in fata instantelor de judecata nationale si internationale a unui numar impresionant de companii de top din diverse domenii – financiar/bancar, farma, media sau retail, in dosare de anvergura si cu implicatii financiare considerabile. Mai mult, alaturarea lui Cosmin la nucleul partenerial al firmei contribuie în mod semnificativ la intarirea practicii de litigii si arbitraj, oferind clientilor firmei experienta unui serviciu impecabil, in linie cu aprecierea primita de litigantii MUSAT & ASOCIATII de-a lungul anilor pentru promptitudinea si eficienta dovedite in gestionarea unor cauze complexe in fata instantelor de judecata sau a celor arbitrale.

Andra Mihalache, recent promovata în pozitia de Partener, este un avocat litigant cu un acut simt pentru subtilitate si reputatia unor solutii inovatoare in gestionarea litigiilor de drept civil, asistând si reprezentand clienti din aproape toate industriile in dosare deopotriva dificile si sensibile. De-a lungul timpului, Andra a aparat interesele clientilor in dosare complexe, cu accent deosebit in materia restituirii proprietatilor preluate abuziv de regimul comunist, litigii comerciale si de contencios administrativ, dar si cele de reorganizare judiciara sau proceduri de faliment. Promovarea Andrei raspunde atat increderii de care se bucura din partea clientilor cat si a colegilor si confirma implicarea si rezultatele ei exceptionale in management-ul dosarelor litigioase încredintate de-a lungul ascensiunii ei în cadrul M&A.

Cristi Tudor este un excelent si reputat practician in insolventa, avand o experienta profesionala bogata, construita pe parcursul a mai bine de 15 ani de activitate in cadrul MUSAT & ASOCIATII. Cristi este implicat activ în practica de Restructurare & Insolventa a firmei, fiind in prezent co-coordonator al departamentului si asistand numerosi clienti de amploare din diverse sectoare, precum cele de infrastructura, energie, transport, constructii, servicii si tehnologie, in unele dintre cele mai ample si complexe mandate de restructurare & insolventa de pe piata.

Impreuna cu numirea celor trei parteneri, firma a recunoscut meritele, expertiza si dedicarea avocatilor sai seniori: Stefan Diaconescu, Mateea Predescu, Ana Maria Abrudan si Dragos Lungu, care astfel avanseaza in pozitia de Managing Associate.

Stefan Diaconescu se numara printre cei mai promitatori tineri avocati de drept penal al afacerilor, acumuland o experienta bogata in cadrul firmei in unele dintre cele mai complicate si rasunatoare dosare de investigare a criminalitatii economice din ultimii ani. Totodata, Stefan asista in mod frecvent clientii firmei in investigatii interne si in chestiuni sensibile de reglementare si conformare cu legislatia din domeniul transporturilor, energiei si proprietatii intelectuale. Precizia identificarii elementelor cheie, pertinenta solutiilor, maniera convingatoare de redactare si puterea argumentatiei in fata parchetelor si a instantelor de judecata sunt calitati cu care Stefan a impresionat in repetate randuri atat magistratii, colegii de breasla, cat si clientii asistati, iar aceste atuuri i-au adus inclusiv recunoasterea firmei.

Mateea Predescu are o indelungata experienta in asistarea si reprezentarea clientilor firmei, cu precadere societati locale si internationale de renume din industria farmaceutica, in legatura cu unele dintre cele mai complexe aspecte de reglementare si conformitate aferente sectorului farmaceutic si medical. Mai mult, experienta ei acopera inclusiv asistare si reprezentare in litigii in legatura cu taxarea clawback si protectia consumatorului. In acest ultim domeniu, Mateea s-a remarcat prin obtinerea unor rezultate unanim recunoscute in piata, creatoare de jurisprudenta, care au facilitat deblocarea unor mecanisme de piata vizand aspecte de etichetare, ambalare si marketing al produselor de larg consum. Pertinenta sustinerilor, rigoarea, promptitudinea si bagajul juridic complet au fost atat elemente apreciate de-a lungul timpului de clientii asistati de Mateea cat si ratiuni ce au motivat promovarea ei in pozitia de Managing Associate.

Ana Maria Abrudan este unul dintre avocatii firmei cu o bogata experienta in zona de reglementare si conformitate, cat si în complexe tranzactii locale si multi-juridictionale. Ana Maria asista cu precadere societati multinationale din domenii puternic reglementate, precum infrastructura civila si militara, energie si resurse naturale, telecomunicatii, media & IT si este recunoscuta ca un reputat profesionist in dreptul mediului, achizitii publice si parteneriat public – privat. Experienta si eficienta consultantei avocatiale in domeniile sale de expertiza precum si calitatea solutiilor oferite au fost îndeosebi apreciate de clientii firmei in ceea ce priveste gestionarea interactiunilor dintre mediul privat si cel public, acolo unde implicarea Anei a deschis si potentat noi perspective investitionale, in ciuda neajunsurilor legislative.

Dragos Lungu este un avocat cu o experienta vasta in consultanta si litigii in materia dreptului muncii, asistand numerosi clienti locali si internationali intr-o gama larga de mandate dificile si de anvergura, precum cele de restructurare sau concediere colectiva, outsourcing, redactarea si negocierea contractelor individuale si colective de munca, contracte de management si relatii sindicale. Dragos s-a remarcat in repetate randuri prin rigoarea actului avocatial si supletea solutiilor oferite, creand incredere atat din partea angajatorilor cat si a angajatilor, fapt apreciat de clientii firmei ca un element rar si benefic consolidarii relatiilor de munca si reputatiei pe termen lung a angajatorilor. Totodata, capacitatea sa de sinteza si eficienta pledoariilor au reusit sa impresioneze instantele de dreptul muncii, facilitand astfel obtinerea unor rezultate extraordinare în dosarele sensibile gestionate de acesta.

Alaturand-se colegilor în zona de senioritate a consultantei avocatiale, Sirin Omer, Alin Sinocicu si Roxana Mihailescu au fost promovati in pozitia de Senior Associate, recunoscandu-li-se astfel aptitudinile si experienta acumulata de-a lungul anilor si rezultatele obtinute în asistarea cu succes a clientilor M&A.

Toti trei sunt avocati experimentati si destoinici, oferind consultanta juridica si reprezentare pentru clienti de prima marime din varii sectoare de activitate, atat locali cât si internationali, cu privire la aspecte de drept civil si comercial, drept administrativ, drept societar, achizitii publice, litigii si drept penal.

Gheorghe Musat, Fondatorul firmei: „Sunt incantat sa ii felicit pe avocatii promovati pentru acest bine meritat pas inainte in cariera lor. Desi un an agitat, suntem mandri sa sustinem in continuare dezvoltarea profesionala a colegilor nostri. Le multumim pentru efortul si contributia la succesul proiectelor M&A de pana acum si le uram totodata mult succes in noile roluri.

Despre MUSAT & ASOCIATII

MUSAT & ASOCIATII este una dintre primele case de avocatura infiintate in Romania, dupa 1 ianuarie 1990. Avand in prezent 15 parteneri si peste 100 de avocati si consilieri, MUSAT & ASOCIATII acorda servicii de consultanta in toate sectoarele avocaturii de business, incluzand fuziuni & achizitii, privatizari, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenta, drept societar, telecomunicatii& IT, dreptul muncii, fiscalitate, piete de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

MUSAT & ASOCIATII este recunoscuta ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din Romania, iar publicatiile internationale de specialitate (Chambers& Partners, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomanda cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pietei avocatiale, multi dintre avocatii firmei fiind la randul lor nominalizati de aceste publicatii ca facand parte din elita avocaturii de business din Romania.

In 2019, MUSAT & ASOCIATII a castigat premiul “Firma de avocatura a anului in Romania”, distinctie acordata de reputata publicatie “The Times Legal Innovation” firmelor de avocati din Romania care au obtinut performante deosebite in anul de referinta, precum si alte premii, acordate pentru ariile de practica Fuziuni si achizitii, Achizitii Publice si Drept Penal.

In 2018, MUSAT & ASOCIATII a castigat premiul pentru cea mai mare tranzactie M&A in domeniul Pharma in Romania, pentru asistenta acordata Dr. Max in achizitia grupului A&D Pharma, precum si alte premii, acordate pentru ariile de practica: Fuziuni si achizitii/Privatizare, Infrastructura si PPP/Achizitii Publice si Drept Penal.

In 2016, MUSAT & ASOCIATII a castigat premiul pentru cea mai mare tranzactie in domeniul energiei pentru asistenta acordata Sterling Resources in procesul de vanzare a operatiunilor din Romania catre Carlyle International Energy Partners, precum si premiul pentru cea mai mare tranzactie din HORECA pentru asistarea Premier Capital in achizitionarea McDonald’s in Romania. Distinctiile au fost oferite de Ziarul Financiar, in cadrul Galei Avocatilor 2016, editia a VII-a.

In 2015, MUSAT & ASOCIATII a castigat premiul “Firma de avocatura a anului in Romania”, distinctie acordata anual de reputata publicatie britanica “The Lawyer” firmelor de avocati din Europa care au obtinut performante deosebite in anul de referinta.

In 2013, MUSAT & ASOCIATII a fost desemnata „Casa de avocatura a anului in Romania”, de catre International Financial Law Review, fiind pentru a doua oara cand MUSAT & ASOCIATII isi adjudeca acest valoros premiu, dupa distinctia primita in 2011, anul in care Romania a fost inclusa pentru prima data in lista tarilor nominalizate pentru premiile International Financial Law Review (IFLR).

De asemenea in 2012, MUSAT & ASOCIATII a fost recompensata cu premiul Gold Award la categoria „Cea mai buna casa de avocatura din Europa Centrala si de Est”, distinctie acordata de International Legal Alliance Summit & Awards 2012, pentru rezultatele excelente inregistrate in Romania de echipa de avocati MUSAT & ASOCIATII, in ceea ce priveste evolutia portofoliului de mandate in practica de fuziuni& achizitii si strategia de management adoptata.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti