« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 
 1 comentariu

Curtea de Apel Cluj. Hărţuirea morală la locul de muncă
14.01.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Curtea de Apel Cluj a statuat că, pentru a fi în prezenţa unei hărțuiri morale la locul de muncă, asupra angajatului trebuie să fi existat comportamente, limbaje, acte sau gesturi abuzive, care să aibă o anumită durată în timp, repetate sau sistematice. În speţă, după ce angajatul a fost supus unui conflict între colegi şi sancţionat de către angajator cu avertisment scris, acesta a introdus o acţiune pentru anularea sancţiunii primite şi obligarea angajatorului la plata de daune morale. Curtea a apreciat că sancţionarea angajatorului va consta doar în anularea avertismentului nelegal emis, pentru acordarea daunelor morale nefiind suficient ca un astfel de episod să existe la un moment dat, cu caracter excepţional. (Hotărârea nr. 1439/2020 din 14 decembrie 2020, pronunţată de Curtea de Apel Cluj, Secţia a IV-a pentru litigii de muncă şi asigurări sociale)

 
Secţiuni: Dreptul muncii, Jurisprudență, Jurisprudență Curți de Apel, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Curtea de Apel Cluj. Hărţuirea morală la locul de muncă”

  1. Florin RADU spune:

    Una din marile probleme ale justitiei din Romania si a Romaniei: neacordarea de daune morale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD