
Curtea de Apel Cluj a statuat că, pentru a fi în prezenţa unei hărțuiri morale la locul de muncă, asupra angajatului trebuie să fi existat comportamente, limbaje, acte sau gesturi abuzive, care să aibă o anumită durată în timp, repetate sau sistematice. În speţă, după ce angajatul a fost supus unui conflict între colegi şi sancţionat de către angajator cu avertisment scris, acesta a introdus o acţiune pentru anularea sancţiunii primite şi obligarea angajatorului la plata de daune morale. Curtea a apreciat că sancţionarea angajatorului va consta doar în anularea avertismentului nelegal emis, pentru acordarea daunelor morale nefiind suficient ca un astfel de episod să existe la un moment dat, cu caracter excepţional. (Hotărârea nr. 1439/2020 din 14 decembrie 2020, pronunţată de Curtea de Apel Cluj, Secţia a IV-a pentru litigii de muncă şi asigurări sociale)
Aflaţi mai mult despre Curtea de Apel Cluj, hărțuire la locul de muncăJURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.
Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară
Una din marile probleme ale justitiei din Romania si a Romaniei: neacordarea de daune morale.