Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Articole, Creepy cases, Drept penal, Jurisprudență, Jurisprudență Judecătorii, Next, SELECTED

Judecătoria Buftea. Cuplu lovit cu pietre și ciomege

1 noiembrie 2023 | Andrei PINTILIE

Andrei-Ioan Pintilie

Andrei-Ioan Pintilie

În fapt, lucrători de poliție din s-au sesizat din oficiu cu privire la agresarea a două persoane vătămate în cursul aceleiași zile. Potrivit mențiunilor procesului-verbal, persoanele vătămate au arătat că au fost loviți de către inculpat în timp ce se aflau în fața unui imobil. În urma loviturilor, persoanele vătămate au fost transportate cu un echipaj S.M.U.R.D și un echipaj al ambulanței. Una dintre victime avea diagnosticul la prezentare, agresiune, TCC minor nivel O, fractură trimaleolară dreapta cu subluxație postero-externă a astragalului rămânând internată în secția de ortopedie a spitalului. Cealaltă victimă avea diagnosticul la prezentare, agresiune afirmativ, plagă tăiată cot stâng fără a rămâne internat. Acestea au depus plângere penală  împotriva făptuitorului pentru săvârșirea infracțiunilor de loviri sau alte violențe și vătămare corporală. Potrivit certificatului medico-legal, prima persoană vătămată a prezentat leziuni de violență ce pot data din ziua de 31.10.2015, posibil produse prin lovire cu corp dur pentru care necesită 110-120 zile de îngrijiri medicale. Leziunile nu i-au pus în primejdie viața, iar a doua persoană vătămată a prezentat leziuni de violență ce pot data din ziua de 31.10.2015, posibil produse prin lovire cu corp dur sau corp tăietor pentru care necesită 8-9 zile de îngrijiri medicale. Leziunile nu i-au pus în primejdie viața. Mecanismul de producere al leziunilor de violență nu poate fi stabilit în urma examinării medico-legale datorită modificărilor chirurgicale a plăgii de la nivelul antebrațului stâng. În cursul urmăririi penale au fost audiate persoanele vătămate, făptuitorul și trei martori. În fața instanței, la termenul din data de 01.02.2017, inculpatul a recunoscut săvârșirea faptelor pentru care a fost trimis în judecată, solicitând judecata în procedură simplificată.
  În drept, coroborând probatoriul administrat în cauză, instanța reține că fapta inculpatului care, pe fondul unui conflict cu persoanele vătămate, i-a lovit pe aceștia cu un corp dur, respectiv o bâtă, leziuni ce au necesitat 8-9 zile, respectiv 110-120 de zile de îngrijiri medicale întrunesc elementele constitutive ale infracțiunilor de loviri sau alte violențe, respectiv vătămare corporală.

Pedeapsa aplicată: 1 an și 11 luni de închisoare, instanța interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat pe o perioadă de 2 (doi) ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, ce urmează regimul pedepsei principale, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere și stabilește un termen de supraveghere de 3 ani, obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere:
a) să se prezinte la Serviciul de Probațiune, la datele fixate de acesta;
b) să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa;
c) să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile;
d) să comunice schimbarea locului de muncă;
e) să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență,
impune inculpatului obligația să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probațiune sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate, pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile,  atrage atenția inculpatului asupra necesității unei bune conduite viitoare și asupra dispozițiilor art. 96 C . pen. privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere dacă va mai comite infracțiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori obligațiile care îi revin pe durata termenului de supraveghere, admite în parte acțiun ile civil e și obligă inculpatul la plata a 12500 de lei daune materiale și morale către persoanele vătămate.

Andrei Pintilie
Student – Facultatea de Drept a Universității Titu Maiorescu din București

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Arii de practică

Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică
Specialişti
Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică