Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
AUDI Q3
AUDI Q8
AUDI Q3
AUDI Q3 SUV
AUDI Q3
AUDI Q3
AUDI Q3
AUDI Q3
AUDI Q3
Citeşte mai mult în legătură cu Drept civil, Drept constituțional, Drept penal, Flux informații, SELECTED

Patrulaterul Facultăților de Drept

30 octombrie 2023 | JURIDICE.ro

În perioada 26-29 octombrie 2023, studenții Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova au participat la ediția a doua 2023 a Evenimentului ,,Patrulaterul Facultăților de Drept”, gazdă a prestigiosului concurs studențesc în domeniul dreptului a fost Facultatea de Drept a Universității ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași, România.

Evenimentul ,,Patrulaterul Facultăților de Drept” este o competiţie studenţească care reuneşte trei facultăţi de drept din Republica Moldova: Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova; Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale a Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi; Facultatea de Drept şi Administraţie Publică a Universităţii „Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Cahul și Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, România.

Concursul constă în trei probe științifice (Drept civil, Drept penal și Drept constituțional și instituții politice) și 2 probe sportive (Fotbal și Streetball). Ediția a doua 2023 a evenimentului a reunit 120 de studenți și 20 de profesori de la cele patru facultăți.
Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova, reprezentată de dl Sergiu Brînza, doctor habilitat în drept, profesor universitar, Decanul Facultății de Drept a participat la evenimentul ,,Patrulaterul Facultăților de Drept” cu următoarea echipă:

– Responsabil de proba de drept constituțional și instituții politice: Alexandru Arseni, doctor habilitat în drept, profesor universitar, Departamentul Drept public;
– Responsabil de proba de drept penal: Mariana Grama, doctor în drept, conferențiar universitar, Șefa Departamentului Drept penal;
– Responsabil de proba de drept civil: Ion Crețu magistru în drept, lector universitar, Departamentul Drept privat;
– Responsabil de probele sportive: Oleg Televca, doctor în drept, conferențiar universitar, Departamentul Drept public.

– Studenți Drept constituțional și instituții politice – Gînco-Fodor Daniela studentă anul II; Cătălina Răileanu studentă anul IV; Carabet Maxim student anul II;
– Studenți proba drept penal – Grișciuc Valeria studentă anul IV; Guzun Vasile student anul IV; Efros Mihaela studentă anul III;
– Studenți proba drept civil – Cojocaru Irina studentă anul III; Schin Evelina studentă anul III; Tartus Dan student anul III;
– Studenți probele sportive: Fotbal- Guzun Vasile student anul IV; Gonța Maxim student anul II ; Gonța Radu student anul II; Moraru Mihai student anul II; Stepuleac Marius student anul I; Nitrean Iulian student anul III; Bordos Vasile student anul III; Nogai Gabi student anul II; Angalachii Dionisie student anul IV;
– Streetball- Maslova Edera studentă anul IV; Naclacevschi Nicoleta studentă anul I; Arnaut Svetlana studentă anul III; Culea Cristina studentă anul III; Popadiuc Oxana studentă anul I.

Evenimente juridice

Arbitraj comercial

JURIDICE by Night

Servicii JURIDICE.ro

În cadrul deschiderii oficiale a evenimentului ,,Patrulaterul Facultăților de Drept” în cuvântul său de deschidere, Rectorul Universității ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Tudorel Toader, profesor universitar, doctor în drept a menționat că dincolo de semnificația unui concurs studențesc, Patrulaterul Facultăților de Drept mai este și un spațiu favorabil de comunicare transfrontalieră, cooperare, inspirație și schimb între cele mai bune practici academice. Bineînțeles, am speranța că proiectele de cooperare existente între instituțiile care le avem prezente la evenimentul ,,Patrulaterul Facultăților de Drept” să fie dezvoltate și chiar multiplicate.

În mesajul de salut Domnul Igor Șarov, Rectorul Universității de Stat din Moldova, doctor în istorie, conferențiar universitar, le-a spus studenților că dincolo de locurile ocupate, contează și prezintă valoare, relațiile de prietenie și cooperare pe care le vor lega cu această ocazie, dar și experiența pe care o vor achiziționa. În plus, participarea studenților la astfel de evenimente, constituie nu numai o oportunitate de a interacționa cu alți colegi care îmbrățișează același domeniu de studii, dar și un prilej de autoevaluare a propriei prestații și rezultate pe cale comparativă.

La fel, cu un mesaj a venit și decanul Facultății de Drept de la Universitatea de Stat din Moldova, domnul Sergiu Brînza, care a afirmat că pentru studenții noștri participarea la această competiție este o provocare, în virtutea faptului că legislația și practica judiciară din România diferă, în anumite contexte, de cea a Republicii Moldova. Concomitent, această provocare la incursiunea în legislația României este și o oportunitate pentru studenții noștri de a-și lărgi aria de cunoștințe în domeniul dreptului comparat. Pe termen scurt, avem speranța că tocmai prin implicarea activă a generației tinere se va asigura perfecționarea continuă a legislației naționale. O lege bună este atunci când se bazează inclusiv pe experiența normativă și practică dobândită în alte țări în probleme similare.
Evenimentul ,,Patrulaterul Facultăților de Drept” este un spațiu favorabil de comunicare, cooperare, inspirație și schimb dintre cele mai bune practici academice, toate Facultățile din acest eveniment au în comun preocuparea pentru excelență în domeniul învățământului juridic, precum și exigența în selectarea și pregătirea participanților.

Cooperarea în cadrul evenimentul ,,Patrulaterul Facultăților de Drept” se concretizează prin coordonarea planurilor de învățământ, activități științifice comune (colaborarea pentru redactarea de articole, cursuri, tratate, organizarea de conferințe, seminare, sesiuni științifice), mobilități ale profesorilor și studenților, dar și prin organizarea evenimentului ,,Patrulaterul Facultăților de Drept”.

La finalul concursului studențesc Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova s-a clasat pe următoarele locuri:
Locul I- proba de drept constituțional și instituții politice;
Locul I- probele sportive: fotbal, streetball;
Locul II- proba de drept penal;
Locul II- proba de drept civil.

Participarea Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova la evenimentul ,,Patrulaterul Facultăților de Drept”, este o oportunitate deosebită în planul consolidării colaborării Facultății noastre cu Facultățile participante la consorțiul amintit, deoarece fiecare dintre ele, prin cadrele lor didactice, reprezintă cele mai notorii cercetări științifice în domeniul dreptului, tratatele, cursurile, monografiile, comentariile legislative, articolele și studiile redactate de aceștia, constituind titluri de referință pentru întreaga lume juridică românească și cea a Republicii Moldova. Evenimentul ,,Patrulaterul Facultăților de Drept”, servește totodată, drept cadru multilateral unic pentru schimb de experiență și opinii între participanți.

Îi aducem mulțumiri Domnului Rector Tudorel Toader, profesor universitar, doctor în drept pentru invitația și pentru eforturile organizatorice depuse întru reanimarea acestei competiții care se pretează a fi un parteneriat de perspectivă, orientat spre organizarea evenimentului cu titlu anual. Totodată, Vă mulțumim pentru prietenia și susținerea acordată constant Facultății de Drept a USM pe parcursul anilor pe diferite dimensiuni: academică, științifică, managerială. De asemenea, ne exprimăm aprecierea față de Doamna Decan a Facultății de Drept a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, precum și față de colegii-decani și profesori din cadrul facultăților corespondente din Republica Moldova: Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale a Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi și Facultatea de Drept şi Administraţie Publică a Universităţii „Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Cahul, cu care am dezvoltat și implementat consecvent relații frumoase de cooperare.


Citeşte mai mult despre ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Login | Pentru a putea posta comentarii trebuie să fiţi abonat. Dacă încă nu sunteţi, click aici pentru a afla despre avantaje!

Lasă un răspuns

Arii de practică
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Business
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Litigation
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protective
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică  Specialişti


JURIDICE.ro
Main page
Cariere
Evenimente ⁞ 
Dezbateri
Profesionişti
Lawyers Week
WinLaw.ro
VIDEO
Servicii
Flux noutăţi
Selected ⁞ 
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi / JURIDICE NEXT
RSS  Publicare comunicate profesionale
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note, studii şi opinii juridice
ISSN 2066-0944
       Studii şi note de studiu
Revista revistelor
Autori  Condiţii de publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
       Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
       Dezlegarea unor chestiuni de drept
       Recurs în interesul legii
Curţi de apel ⁞ 
Tribunale ⁞ 
Judecătorii

Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Proiecte speciale
Cărţi
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Mesaje de condoleanţe
Povestim cărţi
Războiul din Ucraina
Wisdom stories