Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Întâlnire ministrul Justiției – ambasadorul Italiei
15.01.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept penal, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Vinerii, 15 ianuarie 2021, Stelian Ion, ministrul Justiției, a avut o întâlnire de curtoazie cu Ambasadorul Republicii Italiene în România, E.S. domnul Marco Giungi, potrivit unui comunicat.

În cadrul întâlnirii, s-a discutat pe marginea relațiilor dintre România și Italia în domeniul justiției, exprimându-se satisfacția pentru cursul ascendent pe care îl cunoaște cooperarea bilaterală. Totodată, au fost punctate unele elemente de interes, în special cu privire la amplificarea schimbului de experiență în domenii precum combaterea criminalității organizate, lupta împotriva corupției, cooperarea judiciară în materie civilă – domeniu în care s-a subliniat importanța întâlnirilor la nivel tehnic pe problematica aspectelor civile ale răpirii internaționale de copii.

În ceea ce privește cooperarea judiciară în materie penală, Ministrul Justiției a mulțumit pentru foarte buna colaborare cu autoritățile italiene în acest domeniu și a evocat situația persoanelor condamnate în România și care își execută pedeapsa în Italia. Ministrul Justiției a precizat că, deși partea română are cunoștință că, în aceste spețe, se aplică legislația italiană care dă efect legăturilor acelor persoane cu statul italian, și-ar dori o comunicare mai apropiată cu autoritățile italiene pe acest subiect, inclusiv analizarea în viitor a reluării schimbului de magistrați de legătură.

Ministrul Justiției și-a exprimat totodată și dorința de a avea o întâlnire în viitorul apropiat cu omologul italian, în cadrul căreia să poată fi abordate pe larg aspectele de cooperare care sunt prioritare.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT









Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti