Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Întâlnire video ministrul Justiției – vice-președintele Comisiei Europene
15.01.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 15 ianuarie 2021, Stelian Ion, ministrul Justiției, a avut o întâlnire bilaterală, în sistem videoconferință, cu Vera Jourova, vice-președintele Comisiei Europene, potrivit unui comunicat

Discuțiile s-au axat pe aspecte privind Mecanismul de Cooperare și Verificare și nou înființatul Mecanism privind Statul de Drept.

Ministrul Justiției a apreciat implicarea constantă a Comisiei Europene în procesul de reformă a justiției din România și a precizat că îndeplinirea recomandărilor MCV reprezintă o prioritate a mandatului său. De asemenea, a subliniat importanța instituirii, la nivelul Uniunii Europene, a Mecanismului privind Statul de Drept.

Oficialul european şi-a manifestat întreaga disponibilitate de cooperare cu autoritățile române, pentru a se asigura sustenabilitatea și stabilitatea procesului de reformă a justiției din România. Progresele care se vor face în perioada următoare vor putea determina finalizarea Mecanismului de Cooperare și Verificare.

 Vera Jourova: „Este important să vedem progrese sustenabile și ireversibile înregistrate de România. Succesul României înseamnă succesul Comisiei Europene și al Uniunii, în ansamblu. Comisia este un susținător al reformei justiției din România.

Ministrul Justiției a exprimat intenția de a finaliza şi transmite Parlamentului, în cursul lunii aprilie 2021, cele trei proiecte de legi ale justiției, puse în dezbatere publică în septembrie 2020.

Stelian Ion: „Vom repara legile justiției. Acest proces va implica sistemul judiciar şi Parlamentul, în egală măsură. Procesul legislativ, în sine, trebuie să fie de calitate, caracterizat de dialog si asumare. Dorim să ne atingem obiectivele, dar nu în defavoarea calității. Proiectele vor fi transmise, spre consultare, Comisiei Europene, Comisiei de la Veneția şi GRECO. Contăm în continuare pe sprijinul Comisiei Europene, care s-a dovedit a fi un partener de încredere.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti