

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 131 din 9 februarie 2021 a fost publicat Ordinul nr. 358/2020 / 71/2021 privind modificarea și completarea anexei la Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale și al ministrului mediului, apelor și pădurilor nr. 358/763/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanței Guvernului nr. 37/2005 privind recunoașterea și funcționarea grupurilor și organizațiilor de producători, pentru comercializarea produselor agricole și silvice.
Potrivit noilor reglementări, grupurile de producători din sectorul agricol/silvic care au obținut recunoașterea pentru una sau mai multe grupe de produse ori pentru unul sau mai multe produse pot solicita ulterior o nouă recunoaștere pentru alte produse sau grupe de produse.
DAJ/Garda forestieră în a cărei rază teritorială se află sediul social al persoanei juridice solicitantă a recunoașterii transmite DAJ/Gărzii forestiere pe a cărei rază teritorială se află membrii afiliați copii ale documentelor relevante pentru punctul de lucru din județul respectiv, în vederea efectuării controlului la fața locului a acestuia.
După efectuarea controlului, DAJ/Garda forestieră pe a cărei rază teritorială se află membrii afiliați ai persoanei juridice întocmește procesul-verbal de constatare la momentul recunoașterii, care se transmite către DAJ/Garda forestieră în a cărei rază teritorială își are sediul social grupul de producători.
DAJ/Garda forestieră, pe a cărei raza teritorială persoana juridică deține sediul social, întocmește procesul-verbal de constatare la momentul recunoașterii.
În cazul grupurilor de producători recunoscute de MADR/MMAP, care dețin sediul social într-un anumit județ, iar baza de producție a membrilor se află în alt județ, verificările se efectuează la fața locului de fiecare structură de specialitate de la nivel teritorial a MADR/MMAP în care grupul de producători are membri, care vor întocmi procesul-verbal în vederea verificării menținerii criteriilor de recunoaștere.
În vederea efectuării verificărilor, documentația inițială a persoanei juridice în baza căreia se solicită o nouă recunoaștere pentru alte produse sau grupe de produse trebuie să fie comunicată în copie către DAJ/Garda forestieră în care grupul de producători are punctul de lucru și în a cărei rază teritorială își desfășoară activitatea, cu respectarea termenului prevăzut pentru eliberarea avizului.
DAJ/Garda forestieră, în baza proceselor-verbale, întocmește procesul-verbal în vederea verificării menținerii criteriilor de recunoaștere.
Ordinul vine însoţit de două anexe, cuprinzând modelul procesului-verbal de constatare la momentul recunoașterii şi modelul procesului-verbal în vederea verificării menținerii criteriilor de recunoaștere.
Intrare în vigoare: 9 februarie 2021
***
Vineri, 15 ianuarie 2021, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a lansat în dezbatere publică proiectul de Ordin privind modificarea și completarea anexei la Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale și al ministrului mediului, apelor și pădurilor nr. 358/763/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanței Guvernului nr. 37/2005 privind recunoașterea și funcționarea grupurilor și organizațiilor de producători, pentru comercializarea produselor agricole și silvice.
:: Proiectul
Aflaţi mai mult despre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, producatori agricoli si silvici, recunoașterea grupurilor de producătoriJURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.
Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară
Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare
Lex Discipulo Laus
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.