« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept comercial
CRAZNIC
 

Modificări privind recunoaşterea și funcționarea grupurilor de producători agricoli | Proiect. UPDATE: Publicarea ordinului în Monitorul Oficial
09.02.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Monitor Dosare

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 131 din 9 februarie 2021 a fost publicat Ordinul nr. 358/2020 / 71/2021 privind modificarea și completarea anexei la Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale și al ministrului mediului, apelor și pădurilor nr. 358/763/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanței Guvernului nr. 37/2005 privind recunoașterea și funcționarea grupurilor și organizațiilor de producători, pentru comercializarea produselor agricole și silvice.

Potrivit noilor reglementări, grupurile de producători din sectorul agricol/silvic care au obținut recunoașterea pentru una sau mai multe grupe de produse ori pentru unul sau mai multe produse pot solicita ulterior o nouă recunoaștere pentru alte produse sau grupe de produse.

DAJ/Garda forestieră în a cărei rază teritorială se află sediul social al persoanei juridice solicitantă a recunoașterii transmite DAJ/Gărzii forestiere pe a cărei rază teritorială se află membrii afiliați copii ale documentelor relevante pentru punctul de lucru din județul respectiv, în vederea efectuării controlului la fața locului a acestuia.

După efectuarea controlului, DAJ/Garda forestieră pe a cărei rază teritorială se află membrii afiliați ai persoanei juridice întocmește procesul-verbal de constatare la momentul recunoașterii, care se transmite către DAJ/Garda forestieră în a cărei rază teritorială își are sediul social grupul de producători.

DAJ/Garda forestieră, pe a cărei raza teritorială persoana juridică deține sediul social, întocmește procesul-verbal de constatare la momentul recunoașterii.

În cazul grupurilor de producători recunoscute de MADR/MMAP, care dețin sediul social într-un anumit județ, iar baza de producție a membrilor se află în alt județ, verificările se efectuează la fața locului de fiecare structură de specialitate de la nivel teritorial a MADR/MMAP în care grupul de producători are membri, care vor întocmi procesul-verbal în vederea verificării menținerii criteriilor de recunoaștere.

În vederea efectuării verificărilor, documentația inițială a persoanei juridice în baza căreia se solicită o nouă recunoaștere pentru alte produse sau grupe de produse trebuie să fie comunicată în copie către DAJ/Garda forestieră în care grupul de producători are punctul de lucru și în a cărei rază teritorială își desfășoară activitatea, cu respectarea termenului prevăzut pentru eliberarea avizului.

DAJ/Garda forestieră, în baza proceselor-verbale, întocmește procesul-verbal în vederea verificării menținerii criteriilor de recunoaștere.

Ordinul vine însoţit de două anexe, cuprinzând modelul procesului-verbal de constatare la momentul recunoașterii şi modelul procesului-verbal în vederea verificării menținerii criteriilor de recunoaștere.

Intrare în vigoare: 9 februarie 2021

***

Vineri, 15 ianuarie 2021, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a lansat în dezbatere publică proiectul de Ordin privind modificarea și completarea anexei la Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale și al ministrului mediului, apelor și pădurilor nr. 358/763/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanței Guvernului nr. 37/2005 privind recunoașterea și funcționarea grupurilor și organizațiilor de producători, pentru comercializarea produselor agricole și silvice.

:: Proiectul

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.