Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Citeşte mai mult: Drept civil, Fiscalitate, Monitorul Oficial al României, Noutăți legislative, Proiecte legislative, SELECTED

Notarul public va accesa direct sistemul informatic PatrimVen în scopul obţinerii CAF

15 noiembrie 2023 | JURIDICE.ro

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 1032 din 14 noiembrie 2023 a fost publicat Ordinul nr. 4705/2023 privind modificarea Procedurii de stabilire a schimbului de informații între Agenția Națională de Administrare Fiscală, Uniunea Națională a Notarilor Publici din România și Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, aprobată prin Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 1.489/2018.

Ori de câte ori se dezbate succesiunea unei persoane fizice decedate, cu excepţia situaţiilor prevăzute la art. 160 alin. (3) din Codul de procedură fiscală, în scopul obţinerii certificatului de atestare fiscală, notarul public accesează platforma PatrimVen, ca utilizator înregistrat de Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România, la adresa web https://epatrim.anaf.ro, descarcă formularul şi completează informaţiile, astfel cum sunt solicitate de aplicaţia informatică.

Notarului public i se pun la dispoziţie în platforma informatică mesajele ce conţin CAF-ul în format electronic.

Intrare în vigoare: 14 noiembrie 2023

***

Joi, 2 noiembrie 2023, Ministerul Finanțelor a lansat în dezbatere publică proiectul de ordin privind modificarea Procedurii de stabilire a schimbului de informații între Agenția Națională de Administrare Fiscală, Uniunea Națională a Notarilor Publici din România și Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, aprobată prin Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 1489/2018.

:: Proiectul
:: Nota de fundamentare

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică