« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Galaţi. Obligaţia autorităţilor de a asigura gratuit medicamente anticanceroase
20.01.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Curtea de Apel Galaţi a statuat că, în cazul unor afecţiuni care pun în pericol dreptul la viaţă al reclamantului, instanţa va putea încuviinţa, pe calea ordonanţei preşedinţiale, acordarea gratuită a medicamentelor necesare îmbunătăţirii stării de sănătate. În cauză, deşi medicamentul nu figura pe lista de medicamente compensate 100% pentru toate tipurile de cancer, reclamantul a arătat că există pe rol un dosar distinct având exclusiv acest obiect. Autorităţile au obligația pozitivă de a proteja dreptul la viață al persoanei, astfel încât gravitatea şi evoluţia bolii fac îndeplinite condiţiile urgenţei, vremelniciei şi neprejudecării fondului, necesare admiterii unei cereri de ordonanţă preşedinţială. (Hotărârea nr. 8/2021 din 13 ianuarie 2021, pronunţată de Curtea de Apel Galaţi, Secţia contencios administrativ şi fiscal)

 
Secţiuni: C. administrativ, Dreptul sanatatii, Lege 9, Proiecte legislative, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD