« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

Curtea de Apel Cluj. Admiterea excepţiei prescripţiei dreptului la acţiune, fără antamarea fondului
21.01.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Curtea de Apel Cluj a statuat că, atunci când hotărârea atacată cu revizuire este o hotărâre definitivă dată de instanţa de recurs, prin care s-a admis excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune şi s-a respins cererea introductivă, nu se pune problema ca instanţa de recurs să fi antamat fondul cauzei. Prin urmare, revizuirea unei astfel de hotărâri este inadmisibilă, întrucât această cale extraordinară de atac nu se poate dispune decât împotriva hotărârilor pronunțate asupra fondului sau care evocă fondul (cu excepţia art. 502 alin. 2 NCPC). În cauză, Curtea a stabilit că analiza şi pronunţarea strict asupra excepţiei prescripţiei dreptului material la acţiune nu presupune intrarea în judecata fondului. (Decizia civilă nr. 1/R/2021 din 12 ianuarie 2021, pronunţată de Curtea de Apel Cluj, Secţia I civilă)

 
Secţiuni: Drept civil, Jurisprudență, Jurisprudență Curți de Apel, Procedură civilă, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD