Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Drept civil, Jurisprudență Judecătorii, Note de studiu, Protecția consumatorilor, RNSJ, SELECTED

Judecătoria Sectorului 3. Agenția de turism rămâne obligată la restituire pentru sejururi  achitate dar neefectuate, chiar dacă a fost amendată de ANPC

7 noiembrie 2023 | Cristina BLACIOTI
Cristina Blacioti

Cristina Blacioti

Judecătoria Sectorului 3 a stabilit faptul că indiferent dacă ANPC a dispus sancţionarea contravenţională a debitoarei nu se poate considera că agenția de turism este scutită de la restituirea sumelor de bani achitate anterior de către reclamantă. În speță, agenția de turism a anulat pachetul de călătorie pe motivul neîntrunirii unui număr minim de pasageri, oferind drept alternative reprogramarea sau restituirea sumei achitate. Reclamanta a optat pentru restituirea sumei achitate, însă nu a mai primit niciun răspuns din partea pârâtei. Instanța a admis cererea de valoare redusă formulată de reclamantă, dispunând obligarea paratei la contravaloarea pachetului de servicii turistice achitate și neefectuate, la plata de dobânzi până la plata efectivă a debitului datorat, precum și la despăgubiri. (Hotărârea nr. 5402/2023 din 24 mai 2023, pronunțată de Judecătoria Sectorului 3 București)

Av. Cristina BlaciotiSĂVESCU & ASOCIAȚII

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică