Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Activitate parchete / 18-22 ianuarie 2021
22.01.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

I. Activitatea Direcției Naționale Anticorupție

1. DNA – Secția de combatere a corupției. Luare de mită. Reținere.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 18 ianuarie 2021, a inculpatului B.A.A., angajat în cadrul Penitenciarului Spital București Rahova, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada decembrie 2020 – 18 ianuarie 2021, inculpatul B.A.A., în calitatea menționată mai sus, ar fi acceptat promisiunea a două persoane (martori în cauză) de a-i remite sumele de 10.000 euro și 1.200 lei în schimbul efectuării unui act contrar îndatoririlor de serviciu, respectiv introducerea a 50 de grame de droguri și trei telefoane mobile în Penitenciarul Rahova și ulterior remiterea acestora către o persoană aflată în stare de deținere.
La data de 18 ianuarie 2021, inculpatul B.A.A. ar fi primit de la cei doi martori, în parcarea unui supermarket din București, suma de 12.000 euro, trei telefoane mobile și un plic conținând o substanță albă, împrejurare în care procurorii au constatat infracțiunea flagrantă.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 19 ianuarie 2021, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

:: Sursa: www.pna.ro

2. DNA – Secția de combatere a corupției. Evaziune fiscală. Complicitate la evaziune fiscală. Trimitere în judecată.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:
S.C. ECO VEGA CONSTRUCT S.R.L., în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de evaziune fiscală săvârșită în formă continuată (1.148 acte materiale),
Două persoane fizice, la data faptelor administratori în fapt ai unor societăți comerciale, în sarcina cărora s-a reținut infracțiunea de complicitate la evaziune fiscală săvârșită în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:
În perioada martie 2010 – decembrie 2014, administratorul S.C. Eco Vega Construct S.R.L., în prezent decedat, ar fi înregistrat în documentele financiar contabile ale firmei un număr de 1.148 facturi fiscale care nu au avut la bază operațiuni reale, în valoare totală de 83.830.258 lei (67.605.047 lei reprezintă baza impozabilă și 16.225.211 lei TVA aferentă).
Aceste documente ar fi fost emise de mai multe societăți comerciale cu un comportament de tip „fantomă”, o parte din ele fiind administrate de ceilalți doi inculpați care, în schimbul unor comisioane sau sume de bani, ar fi pus la dispoziție facturile respective, deși cunoșteau că în realitate nu se desfășurase nicio operațiune comercială și nu se livrase nici un fel de mărfă.
Ca urmare a acestor demersuri, S.C. Eco Vega Construct S.R.L. s-ar fi sustras de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat cu suma totală de 27.042.018 lei (16.225.211 lei reprezintă TVA și 10.816.807 lei impozit pe profit), sumă cu care Agenția Națională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cauză.

În cauză, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin celor doi inculpați

Anterior, în cauză, procurorii anticorupție au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu un număr de 9 oameni de afaceri, în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată.

În prezența apărătorilor aleși, aceștia au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, cuprinse între 1 an și 4 luni și 3 ani și 4 luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei și interzicerea unor drepturi.

Dosarul de urmărire penală privindu-i pe inculpați, împreună cu cele 9 acorduri de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul București.

:: Sursa: www.pna.ro

II. Activitatea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism

1. DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța. Constituirea unui grup infracțional organizat.  Efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Arestare preventivă.

La data de 16.01.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui număr de 5 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada august 2020 – ianuarie 2021, inculpații au inițiat și constituit un grup infracțional organizat specializat în procurarea de substanțe cu efecte psihoactive din China și Olanda, pe care ulterior le-au preparat, stocat și oferit spre vânzare pe raza județelor Constanța și Mureș.
La data de 16.01.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Constanța au efectuat un număr de 14 percheziții domiciliare, pe raza județelor Constanța și Mureș, în urma cărora au fost ridicate 184 de grame de substanțe noi cu efecte psihoactive, 3 cântare electronice de precizie, 1 grinder, precum și suma de 4.400 de lei.

La data de 17.01.2021, Tribunalul Constanța a dispus arestarea preventivă a celor 5 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Târgu Mureș și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța.

:: Sursa: www.diicot.ro

2. DIICOT – Serviciul Teritorial Brașov. Trafic de droguri de risc. Percheziții domiciliare.

La data de 19.01.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Brașov au efectuat un număr de 23 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Braşov, Timiş, Sibiu şi Cluj, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2020, mai multe persoane au desfășurat activități de trafic de droguri de risc, prin intermediul unor societăți comerciale ce puneau în vânzare produse ce conțineau Tetrahidrocanabinol (THC), substanță psihotropă, biosintetizată de planta Cannabis.

Precizăm faptul că Δ9 – Tetrahidrocannabinol (Δ9 – THC) este o substanţă psihotropă, biosintetizată de planta Cannabis, iar Cannabis-ul face parte din Tabelul-Anexă nr. III din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, cu modificările şi completările ulterioare, fiind un drog de risc.

În fapt, în cursul anului 2020, pe teritoriul României au început să funcționeze magazine care promovează produse obţinute din cânepă, conţinând canabidiol (CBD) ale cărui efecte pentru sănătate s-ar considera a fi benefice. Prezentarea acestor magazine, care în scurt timp au ajuns să se dezvolte şi în spaţiul on line, foloseşte drept siglă planta de Cannabis.

În timp ce modalitatea de înfăţişare îmbracă forma unei plante care creează aparenţa unei similitudini cu magazinele de droguri permise (spre exemplu în anumite zone din Olanda), furnizorii promovează produse care au o concentraţie maximă de 0,2% THC, despre care inoculează ideea că ar fi admisă de legislaţia europeană.

În prezent, în România, nu există legislaţie specifică privind punerea pe piaţă a produselor alimentare ce conţin diferite componente/derivate ale plantei Cannabis sativa (seminţe, ulei, făină), nici limite minime/maxime permise sau niveluri de consum zilnic care să fi fost stabilite/însuşite pentru conţinutul de CBD şi THC al produselor alimentare (inclusiv suplimentele alimentare).

Conţinutul autorizat de THC de 0,20% se aplică plantei de Cannabis (cultivată în mod autorizat), nu produsului finit rezultat din aceasta.

Nu există, de asemenea, nici reglementări la nivelul Uniunii Europene care să permită comercializarea de produse din cânepă cu conţinut de THC, indiferent de concentraţie.

În consecinţă, orice produs care conţine THC se încadrează noţiunii de drog de risc şi intră sub incidenţa dispoziţiilor penale.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe produse alimentare pe bază de cânepă, aproximativ 400 de grame de cannabis, ciuperci halucinogene, 7 comprimate de ecstasy, precum și sumele de 7.500 de euro și 7.900 de lei.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Brașov vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 11 persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, al ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Cluj, BCCO București, SCCO Ilfov, BCCO Timișoara, SCCO Sibiu și BCCO Ploiești.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

:: Sursa: www.diicot.ro

3. DIICOT – Serviciul Teritorial Galați. Introducere în țară de droguri de risc și mare risc. Trafic de droguri de risc și mare risc. Reținere.

La data de 19.01.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 3 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere în țară de droguri de risc și mare risc și trafic de droguri de risc și mare risc.

În cauză s-a reținut faptul că, unul dintre inculpați a introdus în țară, de pe teritoriul Marii Britanii o cantitate de cannabis și cocaină.
La data de 19.01.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galați împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Galați au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a celorlalți doi inculpați, în timp ce preluau de la primul inculpat un colet ce conținea cantitatea de 6,5 kilograme de cannabis.
La aceeași dată, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galați împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Galați au efectuat un număr de 3 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicată cantitatea de 180 de grame de cocaină, precum și suma de 800 de lire.

În cursul zilei de astăzi, cei trei inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul IPJ Galați și al jandarmilor din cadrul IJJ Galați.

:: Sursa: www.diicot.ro

4. DIICOT – Structura Centrală. Destructuarea unui grup infracţional organizat. Înșelăciune. Fals material în înscrisuri oficiale. Fals în înscrisuri sub semnătură privată. Uz de fals. Percheziţii domiciliare.

În această dimineaţă, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti efectuează un număr de 32 de percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov, Călărași, Argeș, Dâmbovița și Prahova, într-o cauză vizând destructuarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

În fapt s-a reținut că, începând cu anul 2016, un număr de 11 suspecţi au constituit, pe raza municipiului București şi a judeţelor Buzău și Dâmbovița, un grup infracțional organizat specializat în săvârșirea unor infracțiuni de înșelăciune, fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, prin recrutarea unor persoane cu venituri modeste, pentru care au întocmit în fals decizii de pensionare și taloane de pensii, în vederea obținerii de finanțări de la numeroase instituții financiar – bancare.
Gruparea infracțională a fost sprijinită și de către funcționari bancari care au facilitat obținerea de credite pentru persoanele recrutate de către membrii grupului, cunoscând faptul că documentele erau falsificate.
S-a reținut faptul că persoanele recrutate au depus documentele falsificate la mai multe unități bancare ori instituții financiare nebancare (IFN-uri) obținând mai multe finanțări.
Gruparea a recrutat peste 100 de persoane pentru care a întocmit în fals documente privind veniturile obținute, suspecții însoțind persoanele recrutate la unitățile bancare ori nebancare, în vederea efectuării demersurilor necesare obținerii finanțărilor.
Înainte de depunerea cererii de acordare a creditului la unitatea bancară, persoanele recrutate solicitau deschiderea de conturi bancare și obțineau carduri bancare pe care le înmânau membrilor grupării.
Sumele obținute cu titlu de credit bancar erau retrase de pe cardurile bancare, însă nu în totalitate, pentru a putea fi achitate din soldul rămas una sau două rate, cu scopul de a îngreuna descoperirea fraudei.
Din cercetările efectuate a rezultat faptul că persoanele recrutate au primit o mică parte din sumele retrase de pe cardurile bancare (de regulă sume cuprinse între 1.000 – 1.500 lei).

În cauză se efectuează cercetări faţă de un număr de 105 suspecţi.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este în sumă de 2.335.000 de lei.

La sediul DIICOT- Structura Centrală vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 30 de persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Unității Centrale de Analiză a Informațiilor din cadrul Poliției Române.

La activități au participat ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Pitești şi Ploiești, precum și jandarmii Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei „Vlad Țepeș”.

:: Sursa: www.diicot.ro

5. DIICOT – Biroul Teritorial Buzău. Pornografie infantilă. Corupere sexuală a minorilor. Percheziții domiciliare.

La data de 21.01.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Buzău au efectuat un număr de 4 percheziții domiciliare, la locuințele unei persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de pornografie infantilă și corupere sexuală a minorilor.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 30.12.2020 – 09.01.2021, pe fondul unei aparente relații amiciție în cadrul căreia bărbatul, folosind un limbaj cu cerințe si conotații sexuale, i-a expediat unei persoane vătămate minore, prin intermediul unei aplicații informatice, materiale pornografice ce-l înfățișau în ipostaze sexuale explicite și a determinat minora să producă și să îi expedieze, la rândul ei, fotografii și clipuri video cu caracter pornografic.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Buzău a fost condusă, în vederea audierii, o persoană.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul SCCO Sibiu și al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale al IPJ Sibiu.

:: Sursa: www.diicot.ro

6. DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj. Trafic de droguri de risc. Efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive. Arestare preventivă.

La data de 21.01.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Sălaj au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 3 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive.

În cauză s-a reținut faptul că, inculpații au desfășurat activități de comercializare de droguri de risc și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive către consumatori de pe raza județului Cluj.
La data de 20.01.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Sălaj au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a unuia dintre inculpați, în timp ce încerca să comercializeze cantitatea de aproximativ 10 grame de cannabis.
La data de 20.01.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Sălaj au efectuat un număr de 4 percheziții domiciliară, în urma căreia au fost ridicate 50 de grame de cannabis, 15 pliculețe transparente prevăzute cu închizătoare tip zip-lock ce conțineau o substanță albă sub forma unor cristale, 28 de plicuri transparente care conțineau urme de cannabis, un mugure de cannabis, resturi de țigări confecționate artizanal, 23 de comprimante de medicamente, precum și suma de 2.500 de lei.

La data de 20.01.2021, Tribunalul Sălaj a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Menumorut Voievod” Sălaj și Grupării de Jandarmi Mobile ”Ștefan Cicio –Pop” Cluj Napoca.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

:: Sursa: www.diicot.ro

III. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție

1. PICCJ – Secția de urmărire penală și criminalistică. Lipsire de libertate în mod ilegal. Participație improprie la viol. Trimitere în judecată.

Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, în lipsă, a unui inculpat pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 alin. 1 și alin. 3 lit. b cu aplicarea art. 77 lit. a şi art. 41 alin. 1 din Codul penal (două infracțiuni) și participație improprie la viol, prev. de art. 52 alin. 3 raportat la art. 218 alin. 1 și 3 lit. c şi f, cu aplicarea art. 41 alin. 1 din Codul penal (două infracțiuni), toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul penal.

Din rechizitoriul întocmit rezultă următoarea situație de fapt:

La data de 07.04.2013, două persoane, minore la data săvârșirii faptelor, au fost lipsite de libertate în mod ilegal de către inculpat, care a acționat împreună cu alte trei persoane, într-un apartament situat în sectorul 2 din București. Minorii, aduși pe rând, au fost ținuți împotriva voinței lor în apartament din data de 07.04.2013, în jurul orei 21,30 până la data de 08.04.2013, în jurul orei 04,00 dimineața, timp în care au fost agresați, umiliți și constrânși să întrețină acte sexuale orale între ei, fiind bătuți și amenințați de către inculpat împreună cu ceilalți trei autori.  

Actele de violență fizică și psihică au fost filmate și fotografiate de către agresori.

Menționăm că, prin rechizitoriul din data de 11.10.2019, celelalte trei persoane au fost trimise în judecată de către Secția de urmărire penală și criminalistică a PÎCCJ, iar prin sentința penală nr. 569 din 8 septembrie 2020 a Judecătoriei Sector 2 din București a fost pronunțată condamnarea la pedeapsa închisorii în acest dosar.

Prin rechizitoriul menționat anterior, față de inculpat s-a dispus disjungerea cauzei, având în vedere că, deși a fost legal citat cu mandat de aducere, acesta nu a fost găsit și a fost dat în consemn la aceeași dată, rezultând din investigațiile preliminare că acesta nu se află în țară.

În cursul urmăririi penale, inculpatul nu s-a prezentat pentru a fi audiat, iar din verificările efectuate s-a constatat că nu figurează ca fiind decedat, nu se află sub efectul vreunei măsuri preventive, nu este arestat în altă cauză și că este plecat din țară.

Menționăm că dosarul prezentei cauze a fost trimis spre competentă soluționare Judecătoriei Sector 2 București.

Sursa: www.mpublic.ro

2. PICCJ – Secția de urmărire penală și criminalistică. Delapidare. Trimitere în judecată.

Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au încheiat urmărirea penală și au dispus trimiterea în judecată a doi inculpați, în stare de libertate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de delapidare, prev. de art. 295 alin. (1) din noul Cod penal, cu aplic. art. 308 alin. (1) și (2), art. 309, art. 35 alin. (1) și art. 5 alin. (1) din noul Cod penal (7 acte materiale).

În urma cercetărilor efectuate a rezultat că, primul inculpat în calitate de administrator  și cea de a doua inculpată în calitate de director economic ai unei societăți comerciale, în perioada 19.08.2009-30.04.2010 au transferat în mod nejustificat, fără contraprestație, suma de 59 480 839 lei către o altă societate comercială, prin semnarea ordinelor de plată care au generat șapte transferuri bancare, prejudiciind prin aceasta societatea pe care o administrau și, implicit, creditorii acesteia.

Agenția Națională de Administrare Fiscală- Direcția Generală Juridică s-a constituit parte civilă, solicitând introducerea în cauză a părților responsabile civilmente. Si alți creditori, persoane juridice și persoane fizice s-au constituit părți civile.

În temeiul art. 330 rap. la art. 249 din Codul de procedură penală, s-a solicitat judecătorului de cameră preliminară  luarea măsurilor asigurătorii asupra bunurilor aflate în proprietatea inculpaților, până la concurența sumei de 59 480 839 lei, în vederea garantării recuperării pagubei produse prin infracțiune.

Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Judecătoriei Sectorului 1 București, spre competentă soluționare.

Sursa: www.mpublic.ro

Secţiuni: Comunicate parchete, Content, Drept penal | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO