

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 70 din 22 ianuarie 2021 a fost publicat Ordinul nr. 3164/2021 pentru modificarea și completarea Metodologiei privind fundamentarea cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat, evidența efectivelor de preșcolari și elevi școlarizați în unitățile de învățământ particular, precum și emiterea avizului conform în vederea organizării rețelei unităților de învățământ preuniversitar pentru anul școlar 2021-2022, aprobată prin Ordinul ministrului educației și cercetării nr. 5.599/2020.
Astfel, Ordinul stabileşte că, pe lângă criteriile prevăzute de art. 7 din Metodologie, fundamentarea proiectului planului de școlarizare pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat se va realiza şi pe baza următoarelor criterii specifice obligatorii:
a) constituirea formațiunilor de studiu la clasa a IX-a/a XI-a/anul I în învățământul de masă, după cum urmează:
– învățământ liceal cu frecvență (zi), filiera tehnologică și învățământ profesional, inclusiv dual, din 24 de elevi;
– învățământ liceal cu frecvență (zi) filiera teoretică, din 26 de elevi;
– învățământ liceal cu frecvență (zi) filiera vocațională, profil sportiv, teologic, pedagogic, precum și la învățământul liceal de artă, din 24 de elevi;
– învățământ liceal cu frecvență (seral) și frecvență redusă, din 28 de elevi;
– învățământ liceal cu frecvență (seral), filiera tehnologică, ciclul superior, din 28 de elevi;
– învățământul postliceal, din 28 de elevi.
b) formațiunile de studiu pentru forma de învățământ în limba maternă a unei minorități naționale se pot organiza, înființa și funcționa cu efective sub limita minimă prevăzută de lege cu până la 3 elevi; la nivelul învățământului primar cu predare în limba unei minorități naționale, formațiunile de studiu în regim simultan se pot organiza, înființa și funcționa cu efective la jumătatea limitei minime prevăzute de lege; clasele aflate în funcțiune rămân cu același număr de elevi până la finalizarea ciclului de învățământ;
c) prevederile de la lit. b) se aplică și formațiunilor de studiu cu predare în limba română, atunci când acestea funcționează în zone unde ponderea unei minorități etnice este majoritară.
Transmiterea de către inspectoratele școlare la Ministerul Educației și Cercetării a proiectului planului de școlarizare pentru anul școlar 2021-2022 se realizează până la 1 februarie 2021.
Intrare în vigoare: 22 ianuarie 2021
Aflaţi mai mult despre invatamant preuniversitar de stat, Ministerul Educatiei, plan de şcolarizareJURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.
Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară
Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare
Lex Discipulo Laus
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.