« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Construcţii
CărţiProfesionişti

Aprobarea Tezelor prealabile ale Codului amenajării teritoriului, urbanismului şi construcțiilor | Proiect. UPDATE: Publicarea în Monitorul Oficial
30.01.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 320 din 30 martie 2021 a fost publicată Hotărârea nr. 298/2021 pentru aprobarea tezelor prealabile ale Codului amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor.

Prin prezenta hotărâre se aprobă tezele prealabile ale Codului amenajării teritoriului urbanismului și construcțiilor, prevăzute în anexă.

Tezele reflectă concepția generală pentru elaborarea ulterioară a Codului, prin intermediul căruia reglementările din domeniile menționate, precum și prevederile specifice din domeniile conexe vor fi corelate, simplificate, îmbunătățite și reunite într-o structură unitară în cadrul unui singur act normativ.

Astfel, se urmăreşte legiferarea principiilor, orientărilor și soluțiilpr principale cu privire la creșterea calității cadrului legislativ și metodologic în domeniile de reglementare ale codului, cu incidență asupra mediului de afaceri și asupra cetățenilor.

Va exista un impact benefic social și economic asupra mediului de afaceri, dar şi asupra protejării mediului înconjurător, prin tezele Codului fiind conturate principii generale, inclusiv în sensul integrării cerințelor de mediu în celelalte politici sectoriale.

Codul se fundamentează pe premisa că planificarea este un proces ce ghidează acțiunile viitoare de dezvoltare fizică a teritoriului național, cu respectarea dezvoltării durabile și competitive și având în vedere minimizarea impactului asupra mediului natural și maximizarea impactului economic și social.

Structura Codului va fi următoarea:

– Cartea I „Despre amenajarea teritoriului și urbanism”, care se compune din 6 părți, după cum urmează: partea I „Dispoziții generale pentru amenajarea teritoriului și pentru urbanism”, partea a II-a „Prevederi și reguli aplicabile pe întregul teritoriul României”, partea a III-a „Imobile și zone cu reglementări speciale”, partea a IV-a „Regimul operațiunilor urbanistice”, partea a V-a „Regimul autorizării construirii și desființării construcțiilor”, partea a VI-a „Elemente de contencios administrativ specific urbanismului și autorizării construcțiilor”;

– Cartea a II-a „Despre construcții” se compune tot din 6 părți, astfel: partea I „Definirea ariei de cuprindere, partea a II-a „Criterii de performanță ale construcției, partea a III-a „Roluri și responsabilități”, partea a IV-a „Stadiile ciclului de viață al investiției”, partea a V-a ” Prevederi specifice privind realizarea obiectivelor de investiții”, partea a VI-a „Materiale, produse, echipamente, sisteme, tehnologii”.

Intrare în vigoare: 30 martie 2021

***

Joi, 21 ianuarie 2021, Secretariatul General al Guvernului a lansat în dezbatere publică proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea Tezelor prealabile ale Codului amenajării teritoriului, urbanismului şi construcțiilor.

:: Proiectul

Cuvinte cheie:
Secţiuni/categorii: Construcții, Lege 9, Monitorul Oficial al României, Proiecte legislative, _CONTENT

Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD