« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Opinii
2 comentarii

Cinci (5) observații de bun-simț privind deschiderea școlilor în format fizic
25.01.2021 | Răzvan Cristian RUGINĂ

JURIDICE - In Law We Trust Monitor Dosare
Răzvan Cristian Rugină

Răzvan Cristian Rugină

1. Conform studiilor de specialitate toți copiii cu vârste cuprinse între 1 și 18 ani sunt susceptibili să se infecteze și să transmită SARS-Cov-2, chiar dacă severitatea simptomelor, ratele de spitalizare și de deces sunt considerabil mai mici decât în cazul adulților. La copiii cu vârste cuprinse între 10 și 19 ani rata de transmitere a virusului este la fel de mare ca în cazul adulților.

2. Măsurile de siguranță și igienă pot încetini transmiterea în cadrul școlilor dar nu o pot evita întrutotul. Clasele aglomerate și programul îndelungat al elevilor cresc riscul de transmitere. Din acest motiv, orice idee în sensul suplimentării programului deja foarte aglomerat, cum este cea a efectuării de „ore remediale”, trebuie tratată cu maximă condescendență și descurajate din start de specialiști.

3. Până la data preconizată pentru începerea școlii în România (08.02.2021) profesorii nu vor fi imunizați, lucru care va permite în continuare circulația și transmiterea nestingherită a virusului.

Contrar unor idei nesusținute științific, care au început să fie rostogolite și în România săptămâna trecută, o singură doză de vaccin nu asigură imunizarea (fapt constatat zilele acestea în Israel de exemplu). În schimb, în contextul existenței unui număr limitat de doze de vaccin, creșterea vitezei de transmitere a virusului prin deschiderea școlilor la nivel național poate submina în mod semnificativ campania de vaccinare și imunizare, persoanele care se vor îmbolnăvi între momentele administrării celor două doze trebuind să reia vaccinarea în vederea imunizării.

4. Potrivit unei maxime atribuite lui Einstein „Să faci același lucru în mod repetat și să te aștepți să obții rezultate diferite” este definiția nebuniei.

Astfel cum rezultă din experiența țărilor europene (inclusiv a României) din toamna-iarna anului 2020, combaterea pandemiei bazată pe sistemul închiderii-deschiderii repetate a diverselor activități din societate nu funcționează. Acest sistem continuă să alimenteze pandemia și creează instabilitate și frustrări în societate.

În paralel cu accelerarea imunizării populației prin vaccinare, este din ce în ce mai evidentă necesitatea găsirii și trecerii cât mai rapide la un sistem care să permită funcționarea neîntreruptă a funcțiilor esențiale ale societății, fără a pune în pericol siguranță publică, cel puțin până la stingerea pandemiei.

5. „România nu e Germania” (în sens pozitiv de dată această). Deși nu are, de exemplu, capacitatea medicală de a trata un număr ridicat de cazuri grave de Covid-19 pe care o au alte țări europene, România are o viteză a internetului sensibil mai ridicată iar prin eforturile conjugate ale părinților și a Guvernului (25.000.000 de euro este contribuția Guvernului la programul public de achiziționare a tabletelor pentru uz școlar ), a reușit într -un timp relativ scurt să asigure un nivel mai mult decât mulțumitor al accesului la școală online. Potrivit datelor furnizate de Ministerul Educației , dintr -un total de 2,9 milioane de elevi numai 65.000 s-au aflat în „imposibilitate de acces la resursele tehnologice”.

În contextul epidemiologic general, soluția evidență și preferabilă deschiderii școlilor este cea a asigurării cu prioritate a accesului la educație școlară a celor 65.000 de elevi, fie prin asigurarea accesului la „resurse tehnologice”, fie în format fizic, în locul aducerii la școală în format fizic a cel puțin 1,4 milioane de elevi, cu consecințele anterior descrise.

Av. Răzvan Cristian Rugină

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare

Lex Discipulo Laus

Au fost scrise până acum 2 de comentarii cu privire la articolul “Cinci (5) observații de bun-simț privind deschiderea școlilor în format fizic”

 1. Florin RADU spune:

  Daca se va adopta solutia dv. – de a nu incepe scolile fizic, pe motiv ca pandemia nu s-a incheiat – inseamna sa le tinem inchise inca vreo cativa ani.
  De asemenea, daca asteptam imunizarea, vom astepta muuuult si bine, pt ca imunizarea nu se va face, nici macar prin vaccinare – efectul vaccinelor dureaza 3, 4 – 6 luni, iar vaccinatii transmit virusul la alte persoane.
  Asa ca, la scoala si la munca!
  NU avem alta solutie.

 2. Dle avocat, in primul rand nu sunteti specialist in acest domeniu, ci doar o persoana cu opinii.

  Sunt un parinte ingrijorat pentru copiii mei pe care nu vreau sa-i ofer sa fie cobai. Vreau sa fiu documentat si sa-mi protejez neamul, familia, copiii. Ce faceti dumneavoastra aici este aceiasi campanie de prostire. De mii de ani au existat pandemii si omenirea a trecut peste ele. Eu prefer o abordare impotriva acestor sfaturi heirupiste. Prefer o testare corecta, o abordare corecta, dar vreau si o generatie viitoare care aiba acces la cunoastere, la un mediu social, nu la izolare.

  Nu veti fi niciodata liber, citind din Einstein, daca nu invatati sa ganditi pentru voi insiva, nu veti avea niciodata starea de libertate necesara pentru a fi un om independent si liber daca continuati sa ganditi dupa cum vi se spune si sa repetati ce vi se spune.

  Cea mai mare greseala este atunci cand acceptati ce vi se spune, neincercand sa cautati dvoastra adevarul, daca acel lucru este adevarat sau nu, din surse DIFERITE si asta este valabil indiferent de sursa care va ofera informatia.

  Nu sunt antivaccin, fiecare este liber sa faca ce vrea insa sunt categoric IMPOTRIVA OBLIGATIVITATII si generalitatii in conditii de necunoastere!!! (Am toate vaccinarile copilariei)

  Tehnologia de livrare a nanoparticulelor lipidice (LNP) este o dezvoltare revoluționară care a permis traducerea clinică a terapiilor genetice. LNP-urile pot furniza si ARN, mARN, ADN sau complexe de editare a genelor. Acest LPN este primul ingredient listat in lista. Covid este un virus RNA. Mergeti si studiati, nu va poate da cineva tot ce trebuie sa stiti daca nu vreti sa acceptati informatia.Practic va injectati un vaccin care a fost injectat in 190 de oameni si apoi aprobat. Ati stiut ca la inceput au fost 40 de mii de oameni cand au inceput studiul pentru vaccin? Stiti cati au participat in stagiul final, adica faza 3? 190 de oameni. Ce s-a intamplat cu ceilalti?

  Lista efectelor secundare e cat o zi de post. Va las sa o cercetati singur. Cand veti merge sa fiti injectat va trebui sa semnati o hartie, prin care va dati consimtamantul ca ati luat la cunostinta EFECTELE SECUNDARE care s-ar putea sa devina realitate si sa va distruga apoi viata. Cand acceptati un vaccin, un medicament, sau o procedura medicala beneficiati si de POSIBILELE beneficii dar va asumati si efectele secundare, care in foarte multe situatii se manifesta si in MULTE CAZURI MEDICII NU O SA VA RECUNOASCA niciodata acest lucru. Sa o cititi cu mare atentie, si sa nu credeti NCIODATA ca lista aceea de efecte secundare este acolo doar sa fie… Oare cati parinti cunosc faptul ca bebelusul lor devinde alergic la lactate sau la ou pentru ca acele proteine sunt folosite si se gasesc din plin in vaccinuri? Cati stiu oare ca bolile autoimune, diabetul de tip I, hashimoto, astmul …etc, sunt efectele secundare ale vaccinurilor, si se declanseaza dupa , si sunt PE PROSPECTUL vaccinului care le-a fost administrat cu cateva zile sau saptamani inainte.

  Primul ingredient al vaccinului este: RNA ingredient BNT-162B2.
  Al doilea ingredient lipid ALC-0159 care este Lipid nanoparticle technology, din nou o tehnologie noua, de fapt este „masina” in care este introdus coktailul de mai sus si care este folosita pentru a livra totul ADN-ului vostru.
  Al treilea ingredient lipid ALC-0315 este tot o nanoparticula de transport. Din pacate niciunde nu ne spun cum au obtinut aceste nanoparticule si care a fost procedeul, din ce baza s-au obtinut, care sunt ingredientele, si care ar putea fi reactiile adverse, care este „combustibilul” de transport. Aceste nanoparticule au o baza prea putin cunoscuta si pot spune ca intra in aria „top secret” a industriei.
  Al patrulea este clorura de potasiu, aparent cu putine efecte secundare dar in combinatie cu anumite conditii medicale cum ar fi diabet sau probleme renale, trebuie avut grija la administrare.
  5- MONOBASIC POTASSIUM PHOSPHATE este un compus anorganic, este O SARE DE POTASIU CU ROL DE FERTILIZATOR !!!La o cercetare mai amanuntita observam ca efectele secundare ale injectarii acestei substante pot fi infarct, distrugerea functiilor renale, convulsii, probleme neurologice. Curios cum oriice substanta sau compus anorganic si „otravitor” in afara vaccinului, in interiorul lui e SIGURA si EFICIENTA
  6 Clorura de sodiu , adica SARE , probabil pentru a creste impulsul nervos si care lucreaza la contractia muschilor. Orice curent si impuls,se transmite prin apa sarata mai bine.
  7-SODIUM PHOSPHATE, DIBASIC, UNSPECIFIED FORM , definitia de NESPECIFICAT …nu prezinta incredere cel putin pentru mine. Dealtfel substanta administrata pe cale orala este folosita uneori in tratatrea constipatiei prin absorbtia apei in lumenul intestinal . Injectata poate cauza tahicardie si o gramada de probleme, depinde de organism.
  Si in ultimul rand este 8 SUCROZA – este o forma de zahar.Efectele secundare ale sucrozei injectata impreuna cu fierul poate cauza probleme grave de sanatate , si uneori soc anafilactic si stop cardiac.

  Eu am diabet!!! Credeti ca imi va face bine vaccinul? Eu cred ca nu!!!

  Virusul de Sars Cov2 arata ca un bulgare de aproximativ 65nm, mult mai mic ca gaura de la mascuta voastra care nu va protejeaza btw, in interiorul caruia este nucleul, RNA , si pe care se afla diferite proteine, una fiind proteina SPIKE (tepii aceea care il reprezinta pe toate ecranele TV pe covidutz). Prin intermediul acestui BNT se incearca introducerea in corp a proteinei SPIKE in speranta ca imunitarul va reactiona astfel la ea si va crea anticorpi care mai apoi vor fi utili cand contactezi boala. Insusi directorul Pfizer recunoaste clar ca NU AU STABILIT FOARTE CLAR daca anticorpii pe care ei (se lauda)afirma ca imunitarul ii creaza in urma vaccinului, sunt UTILI SI BENEFICI in cazul contactarii bulgarasului, cu alte cuvinte in traducere pt. toti, vaccinul amelioreaza simptomele nu este definit ca stopeaza sau impiedica infectarea ulterioara cu „adevaratul inamic” .
  Virusurile RNA nu traiesc decat pe gazda, adica au nevoie de celula VIE sa supravietuiasca si sa traiasca. Ca sa introduca proteina aia pusa pe un RNA artificial, in sangele vostru , o fac printr-o tehnologie noua, nucleoside-modified mRNA, practic o modificare genetica a RNAului (pe care se storeaza o parte a informatiei genetice)pe care s-a dezvoltat vaccinul, care spune DNA-ului vostru ce sa faca si cum sa gestioneze acea proteina Spike… O sa radeti multi ca daca e primul vaccin RNA asta nu inseamna ca odaaaaaaaata demult antibioticul si bla bla bla…cate vieti au fost salvate. Si eu va spun ca odata si lobotomizarea, si arsenicul sau mercurul dat cu lingurita bebelusilor,si Thalidomide care a nenorocit sute de mii de vieti, si DDT-ul cu care se spala masuta copilului sau patutul sa se dezinfecteze, plumbul…au fost descoperiri revolutionare, facute FIX dar FIX de aceeasi oameni care azi va injecteaza cu o tehnologie care peste ani poate declansa cancere, tulburari neurologice, va poate face dependenti de alte produse „revolutionare” de-ale lor de care veti avea nevoie sa traiti.

  Desi se jura ca nu au folosit tesut fetal un mic alineat ii tradeaza, si anume spune CLAR CA LA ELABORAREA mRNA-ului prin care este trimisa proteina in gazda s-AU UTILIZAT TESUTURI FETALE !!!!!!!

  Acesta NU ESTE UN VACCIN, ci este o infectare cu VIRUS VIU (ARNul lui e viu si de aceea sunt necesare temperaturile scazute si conditiile specifice organelor la translpant …etc) care, conform prospectului, moare la cateva ore daca nu este tinut la temperaturile joase, specificate.

  Voi decideti daca accepati sau nu acest risc, in fond in asta consta CONSIMTAMANTUL INFORMAT. In momentul cand seringa intra in carne tu ar trebui sa stii toate astea si prin semnatura ta tu de fapt asta faci…recunosti ca ai fost informat si iti dai acordul.

  Ceva cu care nu pot fi niciodata de acord este OBLIGATIVITATEA sau conditionarea drepturilor ELEMENTARE de aceasta injectie(ii). Practic a ne refuza drepturi la educatie, la munca, la calatorie, si pentru asta ar trebui sa luptam toti, pentru ca azi e Covid, maine ……fara numar, fara numar…

  Si cum orice tort are cireasa lui, acest vaccin NU PREVINE INFECTAREA si NU PREVINE TRANSMITEREA, ci ATENUEAZA SIMPTOMELE. Tineti minte ca informatia vine direct de la producator

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.