Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Cristian Anița, director ANR: Sperăm ca prin cele două proiecte, cetățenii României, și nu numai, să aibă acces la o arhivă genealogică începând de la 1600
25.01.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Cristian Anița, director Arhivele Naționale ale României, s-a referit în cadrul unui interviu (24 ianuarie 2021, aici) cu privire la digitalizarea tuturor instrumentelor de evidență la nivelul întregii țări, declarând, printre altele: „Ce ne propunem, în primul rând, este să ducem la capăt acele proiecte pe care le-am început în 2020. Două sunt importante aici. În afară de reabilitarea sediului monument istoric… Practic a început la 2 decembrie 2020 șantierul, deci în acest an se va lucra foarte mult acolo. Avem un proiect numit EVITALA, pe care îl ducem în 2021, prin care ne propunem digitalizarea tuturor instrumentelor de evidență la nivelul întregii țări, în așa fel încât cercetătorul să aibă acces de acasă la ce-l interesează.

Și încă un proiect care, tot așa, se va desfășura în acest an este EANR, un proiect prin care ne-am propus să digitalizăm starea civilă a României, mai veche de 100 de ani. Este un proiect care va deveni complementar cu proiectul direcției de evidență a persoanelor, prin care se digitalizează documentele de stare civilă mai noi. Sperăm ca prin cele două proiecte, cetățenii României, și nu numai, să aibă acces la o arhivă genealogică începând de la 1600 (N.RED. – anii existenței lui Mihai Viteazul), de când avem noi documente, până la zi. Bine, cu restricțiile date de, mai ales pentru cele mai noi, de protecția datelor cu caracter personal. Acestea sunt două proiecte, plus activitățile noastre curente, de preluare de documente de la creatorii de documente, de făcut controale la creatorii de documente. Pentru că noi avem și această componentă prin care ne asigurăm că documentele importante de azi ale instituțiilor publice, arhiva de mâine, este păstrată în bune condiții și va ajunge la Arhivele Naționale ca să poată fi cercetată de viitorii interesați de această problemă.”

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti