Secţiuni » Comunicare profesională » Comunicate profesionişti
Comunicate profesionişti
Publicare comunicate şi informări profesionale
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
Masterclass US Litigators
Banking Comunicare profesională Comunicate profesioniști SELECTED

Voicu & Filipescu a asistat una din principalele asociații bancare din Statele Unite, în cadrul unei tranzacții majore de finanțare crossborder ce implică și o companie românească

29 septembrie 2020 | JURIDICE.ro

Asistența legată de facilitatea de credit bancar acordată unui furnizor global pe piața de produse și servicii pentru e-commerce, a fost furnizată împreună cu societatea de avocatură americană, Blank Rome LLP.

Avocații Voicu & Filipescu au asistat, împreună cu firma de avocați Blank Rome LLP, una dintre cele mai mari bănci din Statele Unite ale Americii, pe parcursul unei tranzacții de finanțare către unul dintre cei mai importanți furnizori globali din sectorul e-commerce.

Mandatul a fost acordat Voicu & Filipescu încă din anul 2017 și a presupus asistență juridică de la momentul de început al acordării creditului prin redactarea documentelor de garanție, perfectarea garanțiilor acordate de subsidiara din România a grupului precum și redactarea altor documente auxiliare. Echipa de avocați a acordat asistență și cu privire la modificările intervenite la nivelul  creditului și la nivel corporate și, în final, în august 2020, cu privire la rambursarea creditului, prin întocmirea actelor necesare pentru Payoff și radierea garanțiilor acordate de împrumutat. Proiectul a presupus conlucrarea cu echipe de avocați din SUA ale băncii și ale debitorului principal precum și cu echipele din România ale garantorului.

Banca finanțatoare a fost consiliată în cadrul Voicu & Filipescu de o echipă cu experiență în fuziuni și achiziții, în coordonarea doamnei avocat Marta Popa, partener senior, ce a lucrat îndeaproape cu Simona Merdariu, avocat specializat în drept bancar și finanțări și cu Beatrice Bealcu, avocat cu experiență în drept societar și garanții bancare.

Clientul asistat de Voicu & Filipescu este una dintre cele mai importante bănci din Statele Unite ale Americii, activând atât în sectorul retail cât și în corporate și asset management printr-o rețea de peste 2.000 de sucursale, fără a avea prezență în România.

Societatea de avocați parteneră ne-a acordat încrederea deplină în ce privește gestionarea tranzacției pe plan local, încă din primele momente ale acesteia. Criza sanitară începută în martie 2020 a determinat o stagnare timp de câteva luni în procedura de rambursare a creditului (Payoff) însă rambursarea a intervenit în cele din urmă în luna august, echipa noastră colaborând foarte bine și cu avocații garantorului din România. A fost un exemplu de continuitate în business și în contextul pandemiei dar și o dovadă că digitalizarea modului de lucru al avocatilor poate merge la nivelul următor, cu circulatie minimă a documentelor în format de hartie și cu încredere plasată reciproc între actorii tranzacției. Este de asteptat ca „noul normal” să presupună investiții mai mari în legal tech din partea consultanților dar și o atentie mai mare acordată securității cibernetice.” a declarat Marta Popa, coordonatorul tranzacției în cei 3 ani de derulare.

Voicu & Filipescu este una dintre cele mai importante firme de avocatură de business locale în privinţa vechimii și poziției pe piață. Echipa firmei include avocați, consultanți și angajați, experienţa avocaţilor Voicu & Filipescu primind în mod constant recunoaștere locală și internațională din partea organismelor specializate.

Evenimente juridice

Arbitraj comercial

Servicii JURIDICE.ro

:: English version

Citeşte mai mult despre , , , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

Arii de practică
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Business
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Litigation
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protective
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică  Specialişti


JURIDICE.ro
Main page
Cariere
Evenimente ⁞ 
Dezbateri
Profesionişti
Lawyers Week
WinLaw.ro
VIDEO
Servicii
Flux noutăţi
Selected ⁞ 
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi / JURIDICE NEXT
RSS  Publicare comunicate profesionale
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note, studii şi opinii juridice
ISSN 2066-0944
       Studii şi note de studiu
Revista revistelor
Autori  Condiţii de publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
       Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
       Dezlegarea unor chestiuni de drept
       Recurs în interesul legii
Curţi de apel ⁞ 
Tribunale ⁞ 
Judecătorii

Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Proiecte speciale
Cărţi
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Mesaje de condoleanţe
Povestim cărţi
Războiul din Ucraina
Wisdom stories

Servicii J   Cont profesional [membership]   Catalog   Documentare   Comunicare   Revealing   Vizual   Website   Logo   Foto   Video   Talent Search   Recrutare   Evenimente   Directoare internaţionale