Secţiuni » Avocaţi
Avocaţi (UNBR, INPPA şi barouri)
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Articole, Avocați, Opinii, SELECTED, Universitaria

Oportunitatea de a contribui la educația generațiilor viitoare

17 noiembrie 2023 | Bianca OPRIȘ
Bianca Opriș

Bianca Opriș

Dragi părinți,

Simt să vă scriu, pentru că sărbătorim Ziua Educației Juridice, și este un prilej să spunem, cu o singură voce, cât de important este să oferim acest tip de educație copiilor noștri.

Ca mamă, simt că fiecare clipă petrecută alături de copilul meu este un pas pe calea formării lui ca adult. Pe lângă iubirea pe care i-o ofer, gândul îmi zboară la viitorul său, la lumea pe care o va moșteni și la cum se va adapta în această societate. Pe măsură ce copiii noștri cresc, ei vor purta temelia solidă a cunoașterii, a valorilor și a principiilor pe care noi, părinții, le-am insuflat.

Prin Legisman, am creat o punte între lumea vastă și complicată a legilor și inimile pure ale copiilor noștri. Legisman este mai mult decât un personaj. El este un ghid care îi însoțește pe cei mici în călătoria lor spre a deveni adulți informați, conștienți de drepturile, de obligațiile și de responsabilitățile lor. Adulți capabili să își creeze viața pe care o doresc.

Vă invit, alături de copiii voștri, în această călătorie minunată! Împreună îi putem sprijini să descopere și să îmbrățișeze lumea plini de curaj, de înțelegere și de compasiune. Cu iubire, putem oferi generației următoare nu doar cunoștințe, ci și inimi și minți deschise pentru o lume mai bună!

Dragi profesori,

Alături de noi, părinții, vă aflați în prima linie, modelând cu măiestrie și cu dedicare mințile și inimile tinerelor generații. Din rolurile mele de mamă și de avocat, am resimțit dorința de a contribui la profesia dumneavoastră.

,,Învață cu Legisman” nu este doar o serie de lecții, este o punte între complexitatea lumii juridice și curiozitatea naturală a copiilor.

Conceput special pentru a aborda provocările diverse cu care se confruntă elevii, precum reticența față de respectarea regulilor, dificultățile în înțelegerea consecințelor acțiunilor lor sau provocările legate de a lucra eficient în grup, acest instrument vă facilitează transformarea acestor provocări în oportunități de învățare și de dialog.

Pentru ca Legisman și resursele create să fie cât mai accesibile pentru dumneavoastră și pentru elevii dumneavoastră, am fondat Asociația Legisman pentru Educație și Dezvoltare – ALED. Acest demers reprezintă angajamentul meu continuu față de educația juridică și față de dezvoltarea copiilor și tinerilor.

Împreună, în calitate de profesori, de părinți și de experți, avem oportunitatea de a contribui la educația generațiilor viitoare. Prin ALED, ne propunem să fim un suport, oferind resurse și inspirație pentru procesul educațional. Acesta este un drum pe care îl parcurgem împreună, unde fiecare dintre noi aduce o contribuție valoroasă. Sunt recunoscătoare pentru angajamentul, pentru pasiunea și pentru expertiza pe care le aduceți în formarea copiilor în fiecare zi.

Vă invit să vă alăturați acestui demers, să împărtășiți experiențele și ideile dumneavoastră și să colaborăm pentru a face educația juridică o componentă esențială în dezvoltarea copiilor noștri.

Totodată, vă încurajez să împărtășiți perspectivele și ideile dumneavoastră, pe măsură ce veți utiliza programul Învață cu Legisman – Educație Juridică pentru Copii la clase. Prin schimbul de idei și experiențe, putem îmbogăți și adapta continuu resursele noastre pentru a răspunde și mai bine nevoilor educaționale ale copiilor.

Cu încredere și cu speranța unui viitor mai bun pentru tânăra generație, vă mulțumesc pentru dedicare și pentru susținerea acordată în acest demers educațional. Rolul nostru, ca părinți și ca profesori, este esențial pentru dezvoltarea copiilor noștri.

Bianca Opriș
Avocat, partenerul dumneavoastră pentru educație juridică

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Arii de practică

Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică
Specialişti
Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică