Secţiuni » Comunicare profesională » Comunicate profesionişti
Comunicate profesionişti
Publicare comunicate şi informări profesionale
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Citeşte mai mult: Banking, Comunicare profesională, Comunicate profesioniști, Cyberlaw, Cybersecurity, SELECTED

Alpha Bank Romania: Recomandări pentru evitarea tentativelor de fraudă online

20 noiembrie 2023 | JURIDICE.ro

Alpha Bank Romania continuă campania de conștientizare și combatere a tentativelor de fraudă cibernetică, încurajând consumatorii să fie vigilenți pentru a evita atacurile de phishing sau a fraudelor de tip invest scam, care garantează îmbogățirea peste noapte prin diverse investiții, fie cumpărare de acțiuni, fie cumpărare de cripto-active.

“Internetul este un loc fantastic, care ne aduce la un click distanță absolut orice avem nevoie. Investițiile online pot fi o oportunitate excelentă, dar există și pericole ascunse. Phishingul și schemele de investiții frauduloase sunt precum capcanele digitale, scheme de frauda ingenioase concepute să vă atragă. De aceea, siguranța informațiilor personale și financiare trebuie să rămână o prioritate absolută, mai ales în aceste situații. Verificați întotdeauna sursa și autenticitatea investiției. Amintiți-vă că ofertele și profiturile prea bune pentru a fi adevărate sunt, de obicei, exact asta – prea bune pentru a fi adevărate. Investiți doar în platforme de încredere și educați-vă cu privire la modul în care funcționează tranzacțiile online pentru a vă proteja economiile”, a declarat Florin Brănici, Director Digital Banking și Canale Alternative, Alpha Bank Romania.

Fii vigilent când ți se garantează câștiguri fabuloase și reduceri incredibile:

– Oportunități de câștig garantat din investiții financiare (criptomonede, metale prețioase, acțiuni la diverse companii sau alte active).

– Câștigarea unor concursuri la care nu ai participat sau livrarea unor comenzi pe care nu le-ai făcut.

– Reduceri fabuloase de 80% – 95% la produse care în mod normal sunt foarte scumpe.

Recomandări pentru protejarea informațiilor personale și bancare:

 – Ignoră ofertele care promit îmbogățire rapidă sau câștiguri ușoare și nu accesa link-urile de pe platformele de socializare care promit câștiguri mari de bani într-un termen scurt de timp.

– Verifică link-urile: de cele mai multe ori conțin o adresă falsă, nu conțin sintagma securizată „https” la începutul adresei, ci doar „http”. Nu descărca fișiere din mesaje nesolicitate, deoarece acestea ar putea conține viruși de tip malware.

– Dacă cineva pretinde că este de la o instituție financiară sau guvernamentală, solicită să îți furnizeze detalii de contact oficiale și apoi verifică-le.

– Nu oferi informații personale și bancare precum PIN, data expirării, codul CVV2/CVC, parole, ori coduri de securitate. Pentru a încasa bani este necesar doar codul IBAN.

– Utilizează autentificarea multi-factor oriunde este disponibilă și în special pentru conturile bancare și email. Această măsură îți asigură un nivel suplimentar de protecție.

– Cumpără doar din surse de încredere. Evită reclamele cu reduceri incredibile de pe rețelele sociale care de cele mai multe ori duc către website-uri „fantomă” create cu scopul de a fura datele de acces la conturile bancare.

– Ignoră cererile urgente. Tentativele de fraudă sunt adesea bazate pe presiune pentru a obține informații. Dacă primești un mesaj sau un apel care cere o acțiune imediată sau chiar amenințări, fii sceptic și caută confirmări.

– Nu oferi acces la dispozitivele tale. Instalează aplicații pe telefon/calculator doar din surse oficiale și nu instala aplicații care oferă acces la distanță la cererea altor persoane.

Ce trebuie să faci în cazul în care crezi că ești victima unei fraude online?

 – Blochează imediat cardul din aplicația de online banking sau apelează numărul de telefon de pe spatele cardului;

– Schimbă imediat parolele pentru aplicațiile și conturile online de pe un alt dispozitiv decât cel care a devenit vulnerabil;

– Scanează dispozitivul vulnerabil cu un antivirus pentru a depista o posibilă prezență a unui software malițios;

– Raportează problema către bancă și/sau organizația din partea căreia ai fost contactat.

Pentru mai multe informații și recomandări pentru protejarea împotriva fraudelor cibernetice, accesează Securitate Online (alphabank.ro).

Despre Alpha Bank Romania

Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare și financiare din Grecia. Activitățile internaționale ale Grupului se extind pe lângă România, și în Regatul Unit, Luxemburg și Cipru.

Alpha Bank Romania este o instituție financiară aflată printre primele 10 bănci din țară, cu operațiuni de bancă universală. Cu o prezență națională de aproape 30 de ani, banca oferă o gamă largă de servicii și produse moderne atât pentru persoane fizice, cât și pentru IMM-uri și segmentul corporativ. Este una dintre instituțiile financiare care a inovat sectorul bancar românesc, fiind prima bancă ce a lansat pe piața locală o aplicație care transformă un dispozitiv mobil android într-un terminal POS. Totodată, în 2019 a realizat prima emisiune de obligațiuni ipotecare din România, după ce în 2001 a fost prima bancă ce a introdus în oferta sa creditele pentru locuințe.

:: English version

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Arii de practică

Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică
Specialişti
Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică