Secţiuni » Jurisprudenţă » ÎCCJ
Înalta Curte de Casaţie şi JustiţieJurisprudenţă curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRecurs în interesul legii
 1 comentariu

ÎCCJ. Repunerea părților în situația anterioară dispusă prin dispozitiv, nu și în considerente


03.02.2021 | JURIDICE.ro
Secţiuni: C. administrativ, Content, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Jurisprudența ÎCCJ, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că dacă prin dispozitivul hotărârii s-a dispus repunerea părţilor în situaţia anterioară, iar în considerente nu a fost analizat acest capăt de cerere subsecvent, este fondat motivul de recurs prevăzut de art. 488 alin. 1 pct. 6 C. proc. civ. În speță, instanța supremă a constatat că din motivarea sentinţei lipsesc cu desăvârşire considerentele pentru care instanţa a dispus repunerea părţilor în situaţia anterioară, dar şi concretizarea la speţa dedusă judecăţii a acestei sintagme. În urma anulării unui act administrativ, potrivit art. 18 din Legea nr. 554/2004, instanţa de contencios administrativ poate să oblige autoritatea administrativă să emită un nou act administrativ sau să efectueze anumite operaţiuni administrative, însă prima instanţă nu a lămurit ce presupune repunerea părţilor în situaţia anterioară. Lipsa acestei analize necesare a capătului de cerere subsecvent este cu atât mai evidentă cu cât situaţia de fapt o impunea raportat la următoarele împrejurări: suspendarea raportului de serviciu fusese solicitată pentru un an (11.04.2016-10.04.2017); refuzul suspendării raportului de serviciu a fost urmat de înaintarea demisiei din funcţie; prin OMAI nr. II/5711/20.04.2016 s-a dispus încetarea raportului de serviciu, prin demisie. (Decizia nr. 6580 din 19 decembrie 2019, pronunțată de Secția de contencios administrativ și fsical a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro