Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Curtea de Apel Craiova. Raportul activităţii desfăşurate în cursul anului 2020 
03.02.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 29 ianuarie 2021, a avut loc în cadrul Adunării generale a judecătorilor Curții de Apel Craiova prezentarea bilanţului activităţii desfăşurate în cursul anului 2020.

Analiza activităţii desfăşurate de judecătorii Curţii de Apel Craiova în cursul anului 2019, a avut ca punct de plecare actul de justiție desfăşurat în contextul economico-social şi legislativ actual, cu toate consecinţele pozitive dar şi cu cele ce au determinat reale dificultăți în gestionarea managementului administrativ judiciar.

Curtea de Apel Craiova şi instanțele din raza sa de competență au înregistrat la nivelul anului 2020 un număr de 171.469 dosare nou intrate, cumulând un rol total de 229.531 de cauze, în scădere comparativ cu anul 2019 cu 7,7% (respectiv 19.364 de cauze).

Curtea de Apel Craiova îşi păstrează locul doi în ierarhia curților de apel la nivel naţional, după Curtea de Apel Bucureşti, în ceea ce priveşte volumul de activitate, având o pondere de 8,51% din totalul dosarelor aflate pe rolul instanţelor similare din ţară.

În ceea ce priveşte cauzele aflate pe rolul Curții de Apel Craiova, în anul 2020 a fost înregistrat un număr de 13.545 cauze nou intrate care, împreună cu stocul de 2900 dosare existent la 1 ianuarie 2020, au cumulat un volum total de 16.445 cauze. Din acest total, s-au soluţionat 12.542 dosare, rămânând astfel la finele anului un stoc de 3.903 de cauze. 

La o schemă de 99 posturi de judecători (81,5 prezenta medie calculata conform raportului R02-JQ01) încărcătura pe judecător în anul 2020 a fost de 201,8 cauze raportat la volumul de activitate efectiv şi de 483,9 de cauze la volumul adiționat.

Privită prin prisma agregării tuturor indicatorilor de performanță, întreaga activitate judiciară a Curţii de Apel Craiova, se încadrează la gradul Eficient.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti