Secţiuni » Sustenabilitate
Sustenabilitate
EnergieProtecţia mediului

Comisia Europeană. Noua strategie a UE pentru soluri sănătoase
03.02.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Dreptul mediului, Dreptul Uniunii Europene, Lege 9, Sustenabilitate
JURIDICE - In Law We Trust

Marţi, 2 februarie 2021, Comisia Europeană a lansat spre consultare publică iniţiativa privind solurile sănătoase, esențiale pentru atingerea obiectivelor în materie de climă și biodiversitate prevăzute de Pactul verde european, potrivit unui comunicat.

Orice contribuție din partea cetățenilor și a organizațiilor la prezenta consultare este binevenită. Dată fiind importanța subiectului, care ține, în esență, de interesul public general, Comisia invită contribuții din partea a numeroase părți interesate, inclusiv cetățeni, organizații neguvernamentale (ONG-uri) și alte organizații care se ocupă de protecția mediului și a naturii. Sunt invitați să participe administratori de terenuri, consilieri agricoli, urbaniști, specialiști în domeniul dezvoltării rurale și al dezvoltării teritoriului, reprezentanți ai sectorului agroindustrial (agrochimic, al semințelor și altele), ai industriei alimentare și a băuturilor, ai industriilor extractive, alte părți interesate relevante din industrie, din cercetare și din mediul academic, precum și din sectoarele publice competente, în special cele care se ocupă de mediu, agricultură, gestionarea solului și amenajarea teritoriului.

Solurile sunt ecosisteme esențiale care oferă servicii valoroase, cum ar fi furnizarea de alimente, energie și materii prime, sechestrarea carbonului, purificarea și infiltrarea apei, reglarea nutrienților din sol, combaterea dăunătorilor, precum și servicii recreative. Prin urmare, solul este esențial pentru combaterea schimbărilor climatice, protejarea sănătății umane, apărarea biodiversității și a ecosistemelor și asigurarea securității alimentare. Solurile sănătoase sunt un factor-cheie de care depinde atingerea obiectivelor Pactului verde european, cum ar fi neutralitatea climatică, refacerea biodiversității, reducerea la zero a poluării, sănătatea și sustenabilitatea sistemelor alimentare și reziliența mediului. Strategia UE în domeniul biodiversității pentru 2030 a anunțat actualizarea Strategiei tematice a UE din 2006 pentru protecția solului pentru a aborda în mod cuprinzător problema degradării solului și a terenurilor și pentru a contribui la atingerea până în 2030 a neutralității din punctul de vedere al degradării terenurilor. În Strategia în domeniul biodiversității pentru 2030 se subliniază faptul că este esențial să se intensifice eforturile de protejare a fertilității solului, de reducere a eroziunii și de sporire a materiei organice din sol. De asemenea, sunt necesare progrese semnificative în ceea ce privește identificarea siturilor contaminate, refacerea solurilor degradate, definirea condițiilor pentru starea ecologică bună a acestora și îmbunătățirea monitorizării calității solului.

Participarea la consultarea publică se realizează completând chestionarul on-line.

:: Foi de parcurs (lb. engleză)
:: Chestionarul

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti