Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
Negotiation Games for Lawyers
Citeşte mai mult în legătură cu Sistemul judiciar

Festivitatea de inaugurare a Palatului de Justiție din Târgu Mureș

24 noiembrie 2023 | JURIDICE.ro

Vineri, 24 noiembrie 2023, Curtea de Apel Târgu Mureș a dat publicității următorul comunicat:

Conducerile Curţii de Apel Târgu Mureș, Tribunalului Specializat Mureș şi Judecătoriei Târgu Mureș transmit mulţumiri doamnei Alina–Ștefania Gorghiu, ministrul justiţiei, domnului Adrian Ioan Veştea, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, doamnei Ramona–Grațiela Milu, membru al Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, preşedinţilor curţilor de apel din ţară, domnului secretar de stat George-Bogdan Ilea, domnului secretar general Claudiu Teodorescu, reprezentantului CNI SA, procurorilor cu funcţii de conducere de la parchetele de pe lângă curtea de apel, tribunal şi judecătorie, DNA şi DIICOT, reprezentanţilor barourilor de avocaţi, directorului penitenciarului, reprezentanţilor serviciului de probaţiune, reprezentanţilor UMFST, reprezentanţilor inspectoratului şcolar judeţean, reprezentanţilor inspectoratului judeţean de jandarmi, inspectoratului de poliţie judeţean, poliţiei municipiului, camerei notarilor, inspectoratului pentru situaţii de urgenţă, reprezentanţi ai constructorului, tuturor invitaţi prezenţi, precum şi reprezentanţilor mass-media care au avut disponibilitatea de a ne însoţi pe parcursul desfăşurării festivităţii de inaugurare a noului sediu administrativ al Curţii de Apel Târgu Mureș, Tribunalului Specializat Mureș şi Judecătoriei Târgu Mureș.

Totodată, transmitem mulţumiri colegilor judecători, cu funcţii de conducere şi de execuţie, de la toate instanţele din aria de competenţă a Curţii de Apel Târgu Mureș care au fost alături de noi la acest moment festiv.

Considerăm că ceea ce s-a desăvârşit la Curtea de Apel Târgu Mureș, în anul aniversării a trei decenii de la reînfiinţarea Curţilor de Apel în România, constituie recompensa împlinirii proverbului „Omul sfinţeşte locul”, iar, la rândul lui, un astfel de loc sfinţeşte omul, dat fiind că o instanţă este şi trebuie să rămână independentă – atribut imuabil actului de justiţie într-un stat de drept –, că independenţa este o îngemănare de drepturi şi obligaţii, în numele legii, că justiţia este serviciu public, al cărui destinatar este cetăţeanul.

Ziua de astăzi marchează fructificarea lucrărilor de reparaţii şi extindere la imobil, realizate cu finalitatea aducerii clădirii seculare la standarde calitative şi funcţionale specifice locului şi rolului justiţiei în secolul al XXI-lea.

***

Vineri, 24 noiembrie 2023, cu începere de la ora 1000, în imobilul de pe str. Justiției, nr. 1, cam. 123, et. I, va avea loc festivitatea de inaugurare a Palatului de Justiție, edificiu ce constituie sediul Curții de Apel Târgu Mureș, al Tribunalului Specializat Mureș, precum și al Judecătoriei Târgu Mureș.

Arbitraj comercial

Servicii JURIDICE.ro

Evenimente juridice

Inaugurarea marchează fructificarea lucrărilor de reparații și extindere la imobil, realizate cu finalitatea aducerii clădirii seculare la standarde calitative și funcționale specifice locului și rolului justiției în secolul al XXI-lea.

La eveniment vor participa membri ai Secţiei de judecători a CSM, preşedinta ÎCCJ, președinți ai curților de apel, președinți şi vicepreședinți ai instanţelor din aria de competenţă a Curții de Apel Târgu Mureș, colegi judecători, personal auxiliar de specialitate, manageri economici.

La festivitatea de inaugurare vor participa ministrul justiţiei – Alina-Ștefania Gorghiu şi ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei – Adrian-Ioan Veştea, precum şi reprezentantul CNI SA.

De asemenea, au fost invitaţi să participe la eveniment procurori cu funcţii de conducere de la parchetele de pe lângă curtea de apel, tribunal şi judecătorie, reprezentanţii barourilor de avocaţi, directorul penitenciarului, reprezentanţi ai serviciului de probaţiune, reprezentanţi ai UMFST, reprezentanţi ai inspectoratului judeţean de jandarmi, ai inspectoratului de poliţie judeţean, ai poliţiei municipiului, ai camerelor executorilor şi notarilor, ai inspectoratului pentru situaţii de urgenţă, ai inspectoratului judeţean în construcţii, reprezentanţi ai constructorului.

După desfăşurarea festivităţii de inaugurare, va avea loc o întâlnire cu reprezentanţii mass-media, în sala de consiliu de la etajul II (cam. nr. 201), în scopul prezentării aspectelor relevante privind organizarea celor trei instanţe în noul sediu, lucrările de extindere și investiţii care s-au desfăşurat la imobil.

Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

Login | Pentru a putea posta comentarii trebuie să fiţi abonat. Dacă încă nu sunteţi, click aici pentru a afla despre avantaje!

Lasă un răspuns

Arii de practică
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Business
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Litigation
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protective
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică  Specialişti


JURIDICE.ro
Main page
Cariere
Evenimente ⁞ 
Dezbateri
Profesionişti
Lawyers Week
WinLaw.ro
VIDEO
Servicii
Flux noutăţi
Selected ⁞ 
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi / JURIDICE NEXT
RSS  Publicare comunicate profesionale
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note, studii şi opinii juridice
ISSN 2066-0944
       Studii şi note de studiu
Revista revistelor
Autori  Condiţii de publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
       Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
       Dezlegarea unor chestiuni de drept
       Recurs în interesul legii
Curţi de apel ⁞ 
Tribunale ⁞ 
Judecătorii

Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Proiecte speciale
Cărţi
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Mesaje de condoleanţe
Povestim cărţi
Războiul din Ucraina
Wisdom stories