Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
AUDI Q3
AUDI Q3
Drept penal Procedură penală Sistemul judiciar

Dosarul jafului de la Sibiu. UPDATE: Curtea de Apel Alba Iulia respinge contestaţia ref. arestarea preventivă

18 ianuarie 2024 | JURIDICE.ro

Joi, 18 ianuarie 2024, Curtea de Apel Alba Iulia – Secţia penală a respins ca tardivă contestaţia inculpatului G.L., respectiv ca nefondată contestația inculpatului M.M.C., formulate împotriva încheierii penale nr. 105/19.11.2023 pronunţate de judecătorul  de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu, în dosarul cunoscut opiniei publice ca „Dosarul jafului de la Sibiu”, prin care s-a dispus arestarea preventivă în lipsă a celor 3 inculpați acuzați de săvârșirea infracțiunilor de omor calificat și tâlhărie calificată, potrivit unui comunicat.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă.

Conţinutul dispozitivului încheierii penale nr. 4/18.01.2024 a Curţii de Apel Alba Iulia publicat şi pe portalul instanţei la dosar nr. 2711/85/2023:

Solutția pe scurt: Respinge ca tardivă contestaţia formulată de către contestatorul – inculpat G.L., împotriva încheierii penale nr. 105/CC/2023 din data de 19.11.2023 pronunţate de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu în dosarul nr. 2711/85/2023, pe care o menţine. Respinge ca nefondată contestaţia formulată de contestatorul-inculpat M.M.C., împotriva încheierii penale nr. 105/CC/2023 din data de 19.11.2023 pronunţate de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu în dosarul nr. 2711/85/2023, pe care o menţine. În temeiul art. 275 alin. 2 Cpp, obligă pe fiecare contestator-inculpat la plata sumei de 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În temeiul art. 275 alin. 6 Cpp raportat la art. 91 alin. 4 Cpp, suma de 200 lei reprezentând onorariul parţial al avocatului din oficiu pentru contestatorul-inculpat M.M.C., doamna avocat T.C.N. rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa Camerei de Consiliu, astăzi, 18.01.2024.

***

Joi, 4 ianuarie 2024, la dosarul cunoscut opiniei publice ca „Dosarul jafului de la Sibiu”, Curtea de Apel Alba Iulia a respins contestaţia formulată de inculpatul G.L. împotriva încheierii penale nr. 121/CC/30.12.2023, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu, prin care acesta a confirmat arestarea preventivă a inculpatului G.L, acuzat alături de alți doi inculpați de săvârșirea infracțiunilor de omor calificat și tâlhărie calificată, potrivit unui comunicat.

Pentru toți cei 3 inculpați s-a dispus arestarea preventivă în lipsă prin încheierea penală nr. 105/19.11.2023, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu. Inculpatul G.L. a fost ulterior reținut în Scoția și predat autorităților judiciare române în data de 30 decembrie 2023.

Evenimente juridice

Arbitraj comercial

Servicii JURIDICE.ro

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă, inculpatul G.L. urmând să fie cercetat în continuare în stare de arest preventiv pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 30.12.2023 și până la data de 28.01.2024, inclusiv.

***

Marți, 28 noiembrie 2023, pe rolul Curții de Apel Alba Iulia s-a aflat judecarea contestației formulată de inculpatul M.M.C. prin avocat ales împotriva încheierii penale nr. 105/19.11.2023, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu, în dosarul cunoscut opiniei publice ca „Dosarul jafului de la Sibiu”, prin care a dispus arestarea preventivă în lipsă a celor 3 inculpați acuzați de săvârșirea infracțiunilor de omor calificat și tâlhărie calificată, potrivit unui comunicat.

Având în vedere că, potrivit informaţiilor primite la dosarul cauzei, inculpatul contestator M.M.C. a fost identificat şi încarcerat pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii, iar potrivit prevederilor legale prezenţa acestuia este obligatorie, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus amânarea judecării contestaţiei pentru data de 6 decembrie 2023, pentru când se emite cerere de asistenţă internaţională către autorităţile judiciare din Marea Britanie în vederea obţinerii eventualului acord pentru videoconferinţă şi de realizare a videoconferinţei sau a acordului de judecare în lipsă în prezenta apărătorului ales.

Potrivit informațiilor existente la dosarul cauzei inculpații M.M.C. și G.L. au fost identificați și arestați în baza mandatului european de arestare, procedura de predare a acestora fiind în curs de desfășurare.

***

Miercuri, 22 noiembrie 2023, la dosarul cunoscut opiniei publice ca „Dosarul jafului de la Sibiu”, Curtea de Apel Alba Iulia a respins contestaţia formulată de inculpatul S.I. împotriva încheierii penale nr. 104/17.11.2023, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu, potrivit unui comunicat.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă, astfel încât inculpatul S.I. va fi cercetat în continuare pentru săvârșirea infracţiunii de favorizare a făptuitorului în stare de arest preventiv, pe o perioadă de 30 de zile.

Conţinutul în extras al dispozitivului hotărârii definitive a Curţii de Apel Alba Iulia din 22.11.2023 publicat pe portalul instanţei la dosarul nr. 2706/85/2023.

„În baza art. 425/1 alin. 7 pct. 1 lit. b Cod procedură penală rap. la art. 204 Cod pr pen. respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul S.I. (…) împotriva încheierii penale nr. 104/17.11.2023, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu (…). Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu azi, 22.11.2023.”

Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership