Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
AUDI Q3
AUDI Q3
AUDI Q3
AUDI Q3
AUDI Q3
AUDI Q3
AUDI Q8
AUDI Q3 SUV
AUDI Q3
Citeşte mai mult în legătură cu Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Post de director vacant la Direcția generală multilingvism a CJUE

22 noiembrie 2023 | JURIDICE.ro

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C din 22 noiembrie 2023 a fost publicată Cererea de candidaturi – Un post de director în cadrul Traducerii juridice (gradele AD 14 sau AD 15) va fi vacant la Direcția generală multilingvism a Curții de Justiție a Uniunii Europene începând cu 1 februarie 2024

I. Natura atribuțiilor

Titularul postului participă, în cadrul echipei de conducere a Direcției generale multilingvism, plasată sub autoritatea directorului său general, la gestionarea serviciului lingvistic, contribuind la definirea și la punerea în aplicare a acțiunilor menite să asigure respectarea regimului lingvistic al instituției și al instanțelor sale.

În acest cadru, directorul conduce și coordonează acțiunea unei părți din unitățile DGM, adică peste 400 de funcționari și agenți, și asigură respectarea standardelor foarte ridicate de calitate și de celeritate care sunt așteptate de la serviciu, în special în scopul soluționării cauzelor. În acest scop, el participă de asemenea, în calitatea sa de ordonator de credite subdelegat, la gestionarea creditelor puse la dispoziția serviciului lingvistic, care se apropie de 15 000 000 de euro.

De asemenea, directorul colaborează îndeaproape cu echipa de conducere pentru a defini și a pune în aplicare demersuri și orientări strategice care vizează apărarea și promovarea multilingvismului în cadrul instituției și în afara acesteia.

El contribuie, în acest context, la ansamblul reflecțiilor strategice care vor permite serviciului să facă față în mod netulburat provocărilor specifice pe care acesta va trebui să le depășească pe termen scurt, mediu și lung, printre care evoluția sarcinilor și a meseriilor din traducere, schimbările tehnologice și noile competențe care rezultă din apariția instrumentelor bazate în special pe inteligența artificială, schimbarea mediilor, a condițiilor și a modalităților de lucru ale juriștilor-lingviști și, în aceste împrejurări, consolidarea cerințelor care revin serviciului în materie de exemplaritate, de transparență și de eficiență în utilizarea resurselor puse la dispoziția sa.

II. Profilul căutat

Arbitraj comercial

JURIDICE by Night

Evenimente juridice

Servicii JURIDICE.ro

O persoană capabilă să înțeleagă provocările cu care se confruntă un serviciu de traducere modern, să contribuie la elaborarea răspunsurilor strategice care vor trebui date, în concordanță cu prioritățile definite de instituție și de direcția generală, și să dea impulsul necesar pentru a iniția și a realiza schimbările corespunzătoare. Din acest motiv, viitorul titular al postului va trebui să dea dovadă de o capacitate ridicată de analiză și de reflecție prospectivă și să fie o forță de propunere și un motor al schimbării, având în același timp determinarea și serenitatea necesare pentru a sprijini această transformare.

Având în vedere provocările speciale care rezultă din misiunea jurisdicțională a instituției și cerințele care decurg din rolul traducerii în cauzele cu care sunt sesizate instanțele, ar fi cu siguranță un avantaj pentru viitorul titular al postului să aibă studii juridice complete sau o experiență profesională solidă într-un context judiciar și o experiență relevantă în domeniul traducerii.

Demonstrând un interes deosebit pentru tehnologiile emergente și mai ales pentru provocările și oportunitățile pe care le prezintă instrumentele bazate în special pe inteligența artificială în domeniul lingvistic, viitorul titular al postului se va distinge prin curiozitatea sa intelectuală, prin spiritul său orientat către căutarea unor soluții pragmatice și eficace, precum și prin atașamentul său față de calitatea, celeritatea și caracterul adecvat al serviciului prestat instanțelor, justițiabililor și cetățenilor europeni.

Pentru a conduce cu succes o entitate administrativă multiculturală de mare anvergură, caracterizată de nivelul înalt de experiență și de dubla competență a personalului care o compune, viitorul titular al postului se va putea baza și pe aptitudinile sale excelente în materie de gestiune administrativă, pe simțul său pronunțat al dialogului și al relațiilor interpersonale, precum și pe capacitatea sa de a institui și de a menține raporturi constructive, atât în cadrul instituției, cât și în afara acesteia, în special cu serviciile omoloage din cadrul celorlalte instituții și agenții ale Uniunii Europene și din afara acesteia.

Personalitate convinsă și dotată cu o capacitate de a se alătura valorilor susținute de instituție în materia egalității limbilor și a culturilor, viitorul titular al postului va da dovadă de calități de comunicare și de negociere certe, care îi vor permite să contribuie la promovarea și la apărarea multilingvismului.

III. Condiții de admisibilitate

Pentru a fi admiși să participe la etapa de evaluare a candidaturilor, candidații trebuie să îndeplinească condițiile de numire ca funcționar prevăzute de Statutul funcționarilor Uniunii Europene. În plus, ei trebuie să îndeplinească următoarele condiții minime:

— să fi atins un nivel de învățământ care corespunde unui ciclu complet de studii universitare, atestate printr-o diplomă;

— să aibă o experiență profesională relevantă de cel puțin zece ani;

— să aibă experiență dovedită în gestionarea de echipe;

— să cunoască temeinic o limbă oficială a Uniunii Europene și să aibă o foarte bună cunoaștere a cel puțin două alte limbi oficiale. Din motive de serviciu, este necesară o bună cunoaștere a limbii franceze și a limbii engleze.

IV. Remunerație și condiții de angajare

Remunerația și condițiile de angajare sunt cele prevăzute de statut pentru funcționarii de gradul AD 14 sau AD 15.

Candidaților li se atrage atenția asupra obligației impuse prin statut oricărui nou funcționar de a efectua cu succes o perioadă de probă de nouă luni.

V. Depunerea candidaturilor

Candidații la acest post sunt invitați să își depună candidatura prin e-mail numai la adresa DIR-DGM@curia.europa.eu, până cel târziu la data de 21 decembrie 2023, ora 17.00, ora Luxemburgului.

Candidatura cuprinde o scrisoare de motivație, un curriculum vitae și orice alte documente utile, precum și o scurtă expunere a candidatului (maximum 5 pagini) cu privire la viziunea sa despre activitățile și gestionarea direcției vizate de cererea de candidaturi.

Citeşte mai mult despre , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Login | Pentru a putea posta comentarii trebuie să fiţi abonat. Dacă încă nu sunteţi, click aici pentru a afla despre avantaje!

Lasă un răspuns

Arii de practică
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Business
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Litigation
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protective
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică  Specialişti


JURIDICE.ro
Main page
Cariere
Evenimente ⁞ 
Dezbateri
Profesionişti
Lawyers Week
WinLaw.ro
VIDEO
Servicii
Flux noutăţi
Selected ⁞ 
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi / JURIDICE NEXT
RSS  Publicare comunicate profesionale
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note, studii şi opinii juridice
ISSN 2066-0944
       Studii şi note de studiu
Revista revistelor
Autori  Condiţii de publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
       Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
       Dezlegarea unor chestiuni de drept
       Recurs în interesul legii
Curţi de apel ⁞ 
Tribunale ⁞ 
Judecătorii

Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Proiecte speciale
Cărţi
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Mesaje de condoleanţe
Povestim cărţi
Războiul din Ucraina
Wisdom stories

 

© 2003-2024  J  JURIDICE.ro
Despre noi  Website map  Servicii  Contact
Privacy  Politica  Utilizare  Publicare  Parteneri