« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

Curtea de Apel Bucureşti. Răspunderea administratorului pentru intrarea societăţii în insolvenţă
05.02.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Curtea de Apel Bucureşti a stabilit că natura juridică a răspunderii membrilor organelor de conducere ai unei societăţii este cea a unei răspunderi speciale, dar care împrumută cele mai multe din caracteristicile răspunderii delictuale, ea nefiind o formă de răspundere contractuală. Răspunderea contractuală a administratorului ar putea fi angajată numai în măsura în care aceasta derivă din contractul de mandat al administratorului cu societatea, caz în care, într-adevăr, culpa se prezumă. În relațiile cu terții însă, Curtea a stabilit că singura răspundere care va putea fi angajată este răspunderea civilă delictuală, care trebuie să îndeplinească cerinţa faptei ilicite, prejudiciului, legăturii de cauzalitate și a culpei. (Decizia civilă nr. 64/2021 din 14 ianuarie 2021, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a VI-a Civilă)

 
Secţiuni: Drept civil, Insolvență, Jurisprudență, Jurisprudență Curți de Apel, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD