« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Regulamentul privind transmiterea informaţiilor către ONPCSB | Proiect. UPDATE: Publicarea în Monitorul Oficial
20.04.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 411 din 20 aprilie 2021 a fost publicat Regulamentul privind transmiterea informațiilor către Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, din 12.04.2021.

Astfel, regulamentul stabilește modalitatea de transmitere a informațiilor către Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) și se adresează entităților raportoare de la care ONPCSB solicită informații.

Fac obiectul prezentului regulament următoarele categorii de informații :
– datele și informațiile solicitate entităților raportoare;
– datele și informațiile solicitate autorităților și instituțiilor publice;
– datele și informațiile solicitate instituțiilor private.

I. Transmiterea datelor și informațiilor solicitate entităților raportoare se va face exclusiv prin mesageria sistemului de raportare on-line, după cum urmează:
– pentru entitățile raportoare, cu excepția instituțiilor de credit și a sucursalelor din România ale instituțiilor de credit străine, precum și pentru instituțiile private – prin portalul web accesibil la adresa de internet https://raportare.onpcsb.ro;
– pentru instituțiile de credit și sucursalele din România ale instituțiilor de credit străine – prin portalul http://sestdi.onpcsb.ro, accesibil în rețeaua de comunicații interbancare a Băncii Naționale a României.

II. Transmiterea datelor și informațiilor solicitate autorităților și instituțiilor publice se face prin sistemul de poștă electronică, la adresa de e-mail onpcsb@onpcsb.ro.

Acestea vor fi incluse într-o arhivă electronică, protejată printr-o parolă, stabilită de către emitent, iar mesajul prin care se vor transmite va cuprinde:
– în rubrica „Subiect” – titlul documentului transmis și data/perioada la care se referă;
– în corpul mesajului – orice alte precizări considerate a fi necesare de către emitent, cu excepția parolei, precum și un număr de telefon de contact al persoanei care a întocmit documentul transmis (parola se transmite, la solicitarea ONPCSB, prin alte mijloace de comunicare);
– în atașament – arhiva electronică;
– semnătura electronică a emitentului.

III. Transmiterea datelor și informațiilor solicitate instituțiilor privat se face prin modalitatea prevăzută la pct. II sau prin serviciul de poștă militară.

Informațiile se vor transmite exclusiv în format electronic (sau în formatul indicat de ONPCSB) în termen de 15 zile de la data primirii cererii, pentru cererile care nu prezintă un caracter de urgență, respectiv în termenul indicat de ONPCSB, pentru cererile urgente.

Intrare în vigoare: 20 aprilie 2021

***

Vineri, 5 februarie 2021, Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor a lansat în dezbatere publică proiectul de Ordin pentru aprobarea Regulamentului privind transmitere informaţiilor către ONPCSB.

:: Proiectul

Cuvinte cheie:
Secţiuni/categorii: Drept penal, Monitorul Oficial al României, Proiecte legislative

Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD