Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Regulamentul privind transmiterea informaţiilor către ONPCSB | Proiect. UPDATE: Publicarea în Monitorul Oficial
20.04.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept penal, Monitorul Oficial al României, Proiecte legislative
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 411 din 20 aprilie 2021 a fost publicat Regulamentul privind transmiterea informațiilor către Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, din 12.04.2021.

Astfel, regulamentul stabilește modalitatea de transmitere a informațiilor către Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) și se adresează entităților raportoare de la care ONPCSB solicită informații.

Fac obiectul prezentului regulament următoarele categorii de informații :
– datele și informațiile solicitate entităților raportoare;
– datele și informațiile solicitate autorităților și instituțiilor publice;
– datele și informațiile solicitate instituțiilor private.

I. Transmiterea datelor și informațiilor solicitate entităților raportoare se va face exclusiv prin mesageria sistemului de raportare on-line, după cum urmează:
– pentru entitățile raportoare, cu excepția instituțiilor de credit și a sucursalelor din România ale instituțiilor de credit străine, precum și pentru instituțiile private – prin portalul web accesibil la adresa de internet https://raportare.onpcsb.ro;
– pentru instituțiile de credit și sucursalele din România ale instituțiilor de credit străine – prin portalul http://sestdi.onpcsb.ro, accesibil în rețeaua de comunicații interbancare a Băncii Naționale a României.

II. Transmiterea datelor și informațiilor solicitate autorităților și instituțiilor publice se face prin sistemul de poștă electronică, la adresa de e-mail onpcsb@onpcsb.ro.

Acestea vor fi incluse într-o arhivă electronică, protejată printr-o parolă, stabilită de către emitent, iar mesajul prin care se vor transmite va cuprinde:
– în rubrica „Subiect” – titlul documentului transmis și data/perioada la care se referă;
– în corpul mesajului – orice alte precizări considerate a fi necesare de către emitent, cu excepția parolei, precum și un număr de telefon de contact al persoanei care a întocmit documentul transmis (parola se transmite, la solicitarea ONPCSB, prin alte mijloace de comunicare);
– în atașament – arhiva electronică;
– semnătura electronică a emitentului.

III. Transmiterea datelor și informațiilor solicitate instituțiilor privat se face prin modalitatea prevăzută la pct. II sau prin serviciul de poștă militară.

Informațiile se vor transmite exclusiv în format electronic (sau în formatul indicat de ONPCSB) în termen de 15 zile de la data primirii cererii, pentru cererile care nu prezintă un caracter de urgență, respectiv în termenul indicat de ONPCSB, pentru cererile urgente.

Intrare în vigoare: 20 aprilie 2021

***

Vineri, 5 februarie 2021, Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor a lansat în dezbatere publică proiectul de Ordin pentru aprobarea Regulamentului privind transmitere informaţiilor către ONPCSB.

:: Proiectul

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti