Secţiuni » Arii de practică » Business » Insolvenţă
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Alba Iulia. Competenţa materială în litigiile privind recuperarea creanţelor salariale acordate din Fondul de garantare
08.02.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Insolvență, Jurisprudență, Jurisprudență Curți de Apel, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Alba Iulia a statuat că decizia practicianului în insolvenţă prin care solicită restituirea unor creanţe salariale acordate necuvenit din Fondul de garantare reprezintă titlu executoriu, mai presus de natura sa juridică de act administrativ. Prin urmare, competenţa de soluţionare a contestaţiei împotriva unei astfel de decizii va reveni judecătoriei, ca fiind instanţa competentă să judece contestaţiile la executare. Pentru a ajunge la această concluzie, Curtea a avut în vedere calitatea de creanţă fiscală a sumei ce face obiectul dosarului de executare, care primează în faţa dispoziţiilor de contencios administrativ, o altă competenţă materială nefiind posibilă atâta vreme cât Legea nr. 76/2002 nu prevede vreo cale de atac specială. (Sentinţa nr. 21/2021 din 5 februarie 2021, pronunţată de Curtea de Apel Alba Iulia, Secţia de contencios administrativ şi fiscal)

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti