« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

Curtea de Apel Craiova. Despăgubiri pentru prejudiciul viitor rezultat din fapta ilicită
09.02.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Curtea de Apel Craiova a statuat că la determinarea cuantumului prejudiciului viitor nu pot fi avute în vedere decât acele pagube a căror producere este neîndoielnică şi pentru a căror reparaţie persoana prejudiciată va efectua, în mod sigur, cheltuieli. În speţă, Curtea a obligat autorul faptei ilicite la plata prejudiciului deja cauzat şi determinat în bani, însă nu şi pentru eventualele cheltuieli ulterioare (studii geologice, proiecte de execuție) necesare readucerii imobilului la starea de nou. Pentru a ajunge la această concluzie, instanţa a avut în vedere că nu există probe că pentru înlocuirea imobilului vor fi realizate, în mod efectiv, aceste cheltuieli, în condițiile în care astfel de proceduri nu au fost întreprinse nici la construirea iniţială a imobilului. (Decizia civilă nr. 117/2021 din 4 februarie 2021, pronunţată de Curtea de Apel Craiova, Secţia I Civilă)

 
Secţiuni: Drept civil, Jurisprudență, Jurisprudență Curți de Apel, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD