Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Craiova. Despăgubiri pentru prejudiciul viitor rezultat din fapta ilicită
09.02.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept civil, Jurisprudență, Jurisprudență Curți de Apel, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Craiova a statuat că la determinarea cuantumului prejudiciului viitor nu pot fi avute în vedere decât acele pagube a căror producere este neîndoielnică şi pentru a căror reparaţie persoana prejudiciată va efectua, în mod sigur, cheltuieli. În speţă, Curtea a obligat autorul faptei ilicite la plata prejudiciului deja cauzat şi determinat în bani, însă nu şi pentru eventualele cheltuieli ulterioare (studii geologice, proiecte de execuție) necesare readucerii imobilului la starea de nou. Pentru a ajunge la această concluzie, instanţa a avut în vedere că nu există probe că pentru înlocuirea imobilului vor fi realizate, în mod efectiv, aceste cheltuieli, în condițiile în care astfel de proceduri nu au fost întreprinse nici la construirea iniţială a imobilului. (Decizia civilă nr. 117/2021 din 4 februarie 2021, pronunţată de Curtea de Apel Craiova, Secţia I Civilă)

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti