Secţiuni » Noutăţi legislative » Monitorul Oficial al României
Monitorul Oficial al României

MApN. Modificarea Instrucțiunilor privind admiterea la studii, licee militare, cursuri de formare şi dobândirea calității de soldat/gradat profesionist
09.02.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 129 din 8 februarie 2021 a fost publicat Ordinul nr. M.29/2021 pentru modificarea și completarea Instrucțiunilor privind organizarea și funcționarea sistemului de recrutare și selecție a candidaților în vederea admiterii la studii/cursuri de formare a cadrelor militare în activitate, respectiv pentru dobândirea calității de soldat/gradat profesionist în structurile Ministerului Apărării Naționale, aprobate prin Ordinul ministrului apărării naționale nr. M.217/2019.

Recrutarea candidaților pentru formarea profesională inițială a personalului militar în activitate ori pentru a urma cursurile unităților de învățământ liceal militar se efectuează de către centrele militare zonale, județene și ale sectoarelor municipiului București, prin birourile informare-recrutare din cadrul acestora.

Prin excepție, recrutarea candidaților se poate efectua de către unitățile/instituțiile de învățământ militar din rețeaua MApN, pentru programele de studii pe care le organizează, ori de către marile unități și unitățile militare din structura de forțe ale armatei, pentru posturile de soldat și gradat profesionist.

Evaluarea psihologică, evaluarea capacității motrice și interviul de evaluare finală a candidaților nu se mai organizează în instituțiile/unitățile de învățământ militar sau alte structuri militare destinate formării profesionale inițiale și continue.

Centrele zonale de selecție pot organiza echipe mobile cu comisii de evaluare psihologică, respectiv de evaluare a capacității motrice, în alte structuri ale MApN, dacă acestea dispun de facilitățile necesare organizării și desfășurării evaluărilor respective. Echipele mobile se constituie cu personal de specialitate din cadrul centrelor zonale de selecție și orientare și al celorlalte structuri ale MApN.

Dosarele candidaţilor care optează pentru arme sau servicii și specialități militare vor cuprinde, pe lângă celelalte documente, şi rezultatul examinării/evaluării aptitudinale care trebuie efectuată în acest sens.

Până la termenele prevăzute în graficele activităților de recrutare și selecție, candidații au obligația de a prezenta personalului birourilor informare-recrutare sau, după caz, structurilor care efectuează recrutarea documentele care se solicită, în original sau copie legalizată, în vederea certificării documentelor transmise electronic sau în fotocopie.

Candidații sau părinții ori tutorii legali ai candidaților minori pot solicita înscrierea la concursul pentru admitere la studii/cursuri de formare a cadrelor militare în activitate sau în învățământul liceal militar ori pentru dobândirea calității de soldat/gradat profesionist, prin una dintre următoarele modalități:
– electronic, prin crearea unui cont de utilizator și încărcarea fișei de contact pe platforma destinată înscrierii candidaților, care va fi utilizată de pe website-ul de internet dedicat informării și recrutării pentru profesia militară;
– transmiterea fișei de contact, prin servicii poștale cu notă de inventar și confirmare de primire, la structura care efectuează recrutarea;
– depunerea fișei de contact la sediul structurii care efectuează recrutarea.

Înscrierea se poate face şi prin transmiterea fișei de contact prin poșta electronică, la adresele de e-mail ale structurilor stabilite să efectueze recrutarea, mediatizate prin intermediul site-urilor și paginilor MApN din rețelele de socializare.

Nu vor mai putea fi încadraţi, la cerere, pe posturi vacante de soldat/gradat profesionist urmașii, soţul/soţia sau copiii personalului armatei decedat sau încadrat în gradul I, II sau III de invaliditate ca urmare a participării la acțiuni militare.

Platforma destinată înscrierii candidaților, realizată de către Centrul pentru tehnologia informației și apărării cibernetice al Forțelor Navale, asigură înscrierea candidaților pentru admitere și constituirea dosarelor de candidat în format electronic, astfel încât acestea să poată fi consultate de către toate structurile cu responsabilități în domeniu, fără a fi necesară transmiterea dosarelor în format fizic între respectivele structuri.

Structurile care efectuează recrutarea, selecția și admiterea sunt responsabile de încărcarea pe platforma destinată înscrierii candidaților a datelor despre organizarea, desfășurarea și rezultatele executării activităților respective.

Până la intrarea în exploatare a platformei sau restabilirea funcționalității acesteia, după caz, rezultatele la selecție se transmit structurilor care au solicitat evaluările sau examinările respective, prin rețeaua de date a MApN sau prin serviciul specializat de transport al corespondenței clasificate.

Intrare în vigoare: 8 februarie 2021

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti