Secţiuni » Noutăţi legislative » Monitorul Oficial al României
Monitorul Oficial al României

MApN. Procedura privind finalizarea dosarelor de candidat și efectuarea selecției candidaților care nu provin din rândul absolvenților de colegii naționale militare
09.02.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 129 din 8 februarie 2021 a fost publicată Procedura privind finalizarea dosarelor de candidat și efectuarea selecției candidaților care nu provin din rândul absolvenților de colegii naționale militare, la programele de formare inițială a ofițerilor, maiștrilor militari și subofițerilor în activitate prevăzute în Planul de școlarizare al Ministerului Apărării Naționale pentru anul universitar/școlar/de instruire 2021-2022, pe locurile alocate acestui minister, din 04.02.2021.

Candidații la programele de studii organizate și desfășurate de către instituții de învățământ superior militar din afara MApN, pentru nevoi ale acestui minister, și la învățământul liceal militar susțin probele de selecție până la admitere.

Candidații la programele de studii universitare sau postliceale militare ori la cursuri de formare organizate și desfășurate de către unitățile/instituțiile de învățământ militar, respectiv de către instituțiile de formare continuă nonuniversitară din rețeaua MApN sunt planificați pentru susținerea probelor de selecție, în ordinea descrescătoare a mediei de admitere, până la ocuparea locurilor.

Opțiunile exprimate de către candidații la programele de studii universitare sau postliceale militare ori la cursuri de formare reprezintă:
– specialități militare din cadrul aceleiași unități/instituții de învățământ militar sau instituții de formare continuă nonuniversitară;
– unități/instituții de învățământ militar sau instituții de formare continuă nonuniversitară din rețeaua MApN corespunzătoare altui tip de program de formare inițială decât cel exprimat în prima opțiune.

Unitățile de învățământ militar sau instituțiile de formare continuă nonuniversitară din rețeaua MApN ierarhizează candidații, în ordine descrescătoare, potrivit mediei de admitere prevăzute în metodologia proprie sau în regulamentul propriu de organizare și desfășurare a admiterii.

La ierarhizare participă doar candidații care fac dovada absolvirii examenului de bacalaureat până la termenul stabilit. Ierarhizarea și planificarea la selecție se afișează pe pagina de internet a unității/instituției de învățământ militar sau instituției de formare continuă nonuniversitară, după caz.

Personalul desemnat din unitățile de învățământ militar și instituțiile de formare continuă nonuniversitară din rețeaua MApN contactează candidații în vederea anunțării datei participării la selecție, solicită confirmarea verbală a acestora privind acordul de a se prezenta la structurile care efectuează selecția la data stabilită și se asigură că toți candidații cunosc ce documente și materiale trebuie să aibă asupra lor pentru a putea participa la selecție.

Pentru situațiile în care evaluarea psihologică, evaluarea capacității motrice și interviul de evaluare finală se execută de către centrele zonale de selecție și orientare, unitățile de învățământ militar și instituțiile de formare continuă nonuniversitară din rețeaua MApN transmit centrelor respective, cu cel puțin 3 zile lucrătoare înaintea începerii activității de selecție, tabelele nominale cu candidații care confirmă participarea la selecție.

Direcția medicală dispune măsurile necesare pentru transmiterea în termen de 2 zile lucrătoare, la unitățile de învățământ militar și instituțiile de formare continuă nonuniversitară din rețeaua MApN, a fișelor de examinare medicală ale candidaților declarați „apt”, precum și a tabelelor cu candidații declarați „inapt”.

Reorientarea candidaților către o altă categorie de personal militar se poate efectua la unitatea de învățământ militar, după ierarhizarea potrivit mediei de admitere, prin completarea și introducerea în dosarul de candidat a unei noi cereri de înscriere, urmărindu-se îndeplinirea criteriilor de recrutare și selecție specifice noii opțiuni.

În funcție de situația răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2 de la momentul desfășurării activităților de selecție, Direcția personal și mobilizare și Direcția medicală pot efectua modificări privind arondarea județelor/municipiului București la centrele zonale de selecție și orientare, respectiv unitățile sanitare.

Intrare în vigoare: 8 februarie 2021

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti