« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 

Modificări ref. plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19
10.02.2021 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 134 din 9 februarie 2021 a fost publicată Ordonanța de urgență nr. 7/2021 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 3/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea și plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 și stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății.

În urma modificărilor, unitățile sanitare din rețeaua proprie a MApN vor putea organiza centre de vaccinare împotriva COVID-19 care funcționează atât în interiorul acestora, cât şi în unități militare.

De asemenea, personalul medico-sanitar din centrele de vaccinare, organizate de unitățile sanitare sau de către autoritățile administrației publice locale, după caz, are obligația să efectueze procesul de vaccinare cu respectarea programării în platforma națională Rovaccinare.

Medicii de familie cu liste proprii, aflați în relații contractuale cu casele de asigurări de sănătate în vederea informării, programării la vaccinare, monitorizării și raportării reacțiilor adverse, beneficiază de un tarif pe serviciu după cum urmează:
– pentru primii 50% din totalul persoanelor înscrise, eligibile la vaccinare: 30 lei/serviciu;
– peste pragul de 50,001% din totalul persoanelor înscrise, eligibile la vaccinare: 50 lei/serviciu;
– peste pragul de 60,001% din totalul persoanelor înscrise, eligibile la vaccinare: 60 lei/serviciu.

Plata personalului medico-sanitar, a registratorilor medicali și a medicilor de familie se face în baza unui contract distinct, de natură civilă, încheiat cu casa de asigurări de sănătate de către reprezentantul legal al unității sanitare sau al furnizorului de servicii în asistență medicală primară.

Pentru etapele a II-a și a III-a, personalul medico-sanitar și registratorii medicali din centrele de vaccinare împotriva COVID-19, precum și medicii de familie cu liste proprii aflați în relații contractuale cu casele de asigurări de sănătate beneficiază de plată pentru timpul efectiv lucrat la un tarif orar diferențiat în baza contractului de prestări servicii, după cum urmează:
– 90 lei/oră pentru medici;
– 45 lei/oră pentru asistenți medicali;
– 20 lei/oră pentru registratorii medicali.

Autoritățile contractante pot achiziționa materialele și echipamentele de necesitate imediată prin negociere, fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare, cu respectarea prevederilor privind achizițiile publice.

Persoanele se pot programa pentru vaccinare și prin intermediul instituțiilor cu care acestea au raporturi de muncă sau raporturi de serviciu, după caz.

Intrare în vigoare: 9 februarie 2021

 
Secţiuni: Covid 19 Legal React, Dreptul sanatatii, Monitorul Oficial al României | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD