Secţiuni » Top Legal
Top Legal
Publicare
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
AUDI Q3
AUDI Q3
Comunicare profesională Piața de capital SELECTED Top Legal

bnt attorneys-in-CEE îl cooptează pe Victor Stănilă în poziția de Of Counsel pentru a-și extinde serviciile pe piața de capital

4 decembrie 2023 | JURIDICE.ro

Divizia din România a bnt attorneys-in-CEE, bnt Gilescu Văleanu & Partners, una dintre cele mai importante firme de avocatură din Europa Centrală și de Est, își extinde practica în sfera pieței de capital, prin cooptarea în poziția de Of Counsel a lui Victor Stănilă, avocat specializat în piața de capital.

„Viziunea bnt attorneys-in-CEE este de a oferi consultanță juridică la cel mai înalt nivel și în toate ariile dreptului afacerilor, pe piețele unde operează. În acest context, am analizat interesul antreprenorilor români pentru piața de capital și considerăm oportună diversificarea domeniilor noastre de practică în această sferă, mai ales având în vedere experiența societății pe piața de capital poloneză. Cooptarea lui Victor Stănilă face parte din obiectivul nostru de a ne consolida poziția și de a diversifica în continuare domeniile de practică, precum și de a oferi clienților noștri servicii juridice interdisciplinare. Credem că bursa românească are potențialul de a deveni un pol regional, luând în considerare mărimea PIB-ului național și reapariția instrumentelor financiare derivate”, a declarat Ovidiu VĂLEANU, MBA, Managing Partner al bnt Gilescu Văleanu & Partners.

Victor Stănilă are o experiență profesională de peste 17 ani în piața de capital, având o dublă pregătire – în economie şi în drept. A absolvit cursurile Facultății de Management din cadrul ASE și pe cele ale Facultății de Drept din cadrul Universității București. Și-a completat studiile cu un curs postuniversitar în finanţe la Universidade do Porto.

Portofoliul lui Victor Stănilă include proiecte de impact pentru piața de capital locală precum contribuţia la reglementarea mecanismelor de tranzacționare în marjă şi a instituirii garanţiilor asupra instrumentelor financiare, precum şi la crearea normelor ce au permis înfiinţarea pe piaţa locală a organismelor de plasament colectiv în valori mobiliare tranzacţionabile pe o piaţă reglementată.

„În urma discuțiilor cu bnt attorneys-in-CEE, o firmă de avocatură cu peste 200 de avocați prezenți în 10 țări, am descoperit că avem obiective comune. Așadar, asocierea dintre noi a fost o decizie firească. Am găsit în profesioniștii bnt aceeași dorință de a crește, de a inova și de a împărtăși expertiza noastră cu antreprenorii locali, scopul comun fiind de a acoperi toate nevoile companiilor deja listate pe piața de capital sau care iau în calcul acest lucru. Echipa noastră va putea pune la dispoziția companiilor locale know-how-ul colegilor noștri din Polonia, cea mai mare piață de capital din Sud-Estul Europei, completat cu expertiza mea locală pe piața de capital”, a declarat Victor STĂNILĂ, Of Counsel bnt Gilescu Văleanu & Partners.

Evenimente juridice

Servicii JURIDICE.ro

Arbitraj comercial

bnt attorneys-in-CEE estimează pentru 2024 un reviriment al pieței de capital mai ales în condițiile în care, de anul viitor, companiile vor putea oferi investitorilor instrumente financiare derivate, odată cu autorizarea Contrapărții Centrale de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

În plus, există antreprenori locali care, în anii trecuți, și-au pus în aștepare planurile de listare, iar acum au reînceput discuțiile pe acest subiect. Aceasta și în contextul reclasificării Bursei de Valori București ca piață emergentă, fapt ce a repus România pe harta investitorilor internaționali.

Despre bnt Attorneys-în-CEE

bnt Attorneys-în-CEE este una dintre cele mai importante firme de avocatură din Europa Centrală și de Est. Societatea are una dintre cele mai extinse rețele din această zonă (Germania, Lituania, Letonia, Estonia, Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria, Bulgaria și România), având o echipă globală alcătuită din peste 200 de avocați, juriști și practicieni ai dreptului.

Firma de avocatură este specializată în consultanță juridică în toate domeniile dreptului afacerilor fiind prima alegere în materie de servicii juridice a companiilor germane din Europa.

Birourile bnt Attorneys-in-CEE din capitalele țărilor în care societatea de avocatură este prezentă sunt organizate flexibil, au o rețea profesională și colaborează transfrontalier în grupuri de practică. Astfel, o trăsătură distinctivă a societății rezidă din capacitățile și resursele transfrontaliere, oferind soluții juridice eficiente printr-un singur punct de contact, atât pentru companiile care au nevoie de expertiză juridică la nivel regional, cât și pentru cele care doresc să-și soluționeze problemele juridice într-o locație individuală din regiune.

Biroul din România al bnt Gilescu Văleanu & Partners are o echipă de 22 de avocați specializați în toate aspectele legate de drept societar, M&A, dreptul muncii, insolvență, confidențialitate și protecția datelor, mediu și științele vieții. Activitatea companiei acoperă diverse industrii, printre care FMCG, IT și comunicații electronice, servicii financiare, auto, agrobusiness, retail, imobiliare, industrie, jocuri de noroc, logistică, produse farmaceutice etc.

Despre avocat Victor Stănilă

Victor Stănilă este avocat de drept civil și dreptul afacerilor, specializat pe piața de capital. Fondator al propriului cabinet de avocatură, are dublă pregătire -în drept și economie, domeniu în care s-a specializat la cursurile postuniversitare în finanțe ale Universității din Porto. Are experiență de peste 17 ani pe piața de capital unde a activat ca purtător de cuvânt al CNVM, apoi ca Head of Compliance la SSIF Tradeville. Pe lângă domeniul financiar, Victor are o vastă experiență în dreptul afacerilor, de la clasicele operațiuni de înregistrare a evenimentelor corporative, la consultanță privind vulnerabilități ce pot atrage răspunderea delictuală sau contractuală a firmelor sau evaluarea riscurilor pentru prevenirea faptelor de natură penală cu care s-ar putea confrunta companiile.

Citeşte mai mult despre , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership