Secţiuni » Arii de practică » Business » Achiziţii publice
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Alba Iulia. Competenţa materială în litigiile privind achiziţiile publice
11.02.2021 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Achiziții publice, Jurisprudență, Jurisprudență Curți de Apel, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Alba Iulia a statuat că litigiile privind contractele de achiziţie publică, deşi sunt o specie a contractelor administrative, revin spre soluţionare instanţelor civile de drept comun, în baza principiului specialia generalibus derogant. Prin urmare, sunt lipsite de relevanță dispoziţiile Legii contenciosului administrativ care reglementează regimul actelor administrative, altele decât cele prevăzute de legile speciale. În speţă, fiind învestită cu soluţionarea unui conflict negativ de competenţă, Curtea a stabilit că este competentă material instanţa civilă de drept comun, iar partajarea între judecătorii şi tribunale urmează a se face strict în funcţie de criteriul valoric. (Sentinţa nr. 25/2021 din 9 februarie 2021, pronunţată de Curtea de Apel Alba Iulia, Secţia de contencios administrativ şi fiscal)

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti